Street art sensatie: Banksy onthult nieuw kunstwerk

Banksy, de bekende straatkunstenaar, heeft opnieuw het nieuws gehaald met zijn nieuwste kunstwerk. Deze keer heeft hij een nieuw kunstwerk onthuld in het westen van Londen met een silhouet van een geit bovenop een muur. Het kunstwerk is gemaakt in zijn kenmerkende stijl en bevindt zich nabij een CCTV-camera die op het dier is gericht terwijl er stenen onder het dier naar beneden vallen.

De locatie van het kunstwerk is vermoedelijk in de buurt van Kew Bridge, in Richmond. Banksy plaatste naar gewoonte zijn kunstwerk op zijn Instagram-account.

Een erfenis van controverse en artistieke expressie

Banksy’s vorige kunstwerk, met een imitatie van een migrantenboot die aan het crowd-surfen was op Glastonbury, zorgde voor controverse en kreeg kritiek van de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken James Cleverly, die het “bagatelliserend” en “verachtelijk” noemde.

Banksy heeft consequent grenzen verlegd met zijn kunstwerken en vaak controverse en debat uitgelokt. Zijn nieuwste kunstwerk is weer een voorbeeld van zijn toewijding aan artistieke expressie en sociaal commentaar.

In maart maakte hij een grote muurschildering van een boom in het noorden van Londen, waarbij de muur achter een recent gesnoeide boom groen werd gespoten waardoor het lijkt alsof er een aureool van bladeren en gebladerte wordt toegevoegd aan de kale takken.. Dit kunstwerk benadrukte de thema’s natuur, verval en wedergeboorte.

Key takeaways

• Banksy’s nieuwe meesterwerk toont een silhouet van een geit bovenop een muur.
• Zijn vorige kunstwerk leidde tot controverse bij de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken James Cleverly.

Meer
Lees meer...