Bart De Pauw kreeg na de opnames van ‘Loft’ al een preek van Woestijnvis over grensoverschrijdend gedrag

Bart De Pauw kreeg na de opnames van ‘Loft’ al een preek van Woestijnvis over grensoverschrijdend gedrag

Bart De Pauw zou tijdens de opnames van ‘Loft’ in 2008 een medewerkster belaagd en geïntimideerd hebben. Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute had De Pauw daarvoor toen al om uitleg gevraagd. De incidenten zouden meegespeeld hebben bij het vertrek van De Pauw bij het productiehuis.

In september 2008 kondigde Bart De Pauw zijn vertrek bij het productiehuis Woestijnvis aan. Dat was anderhalve maand voor de première van de film Loft, waarvoor hij het scenario geschreven had. De film werd ook onder de vlag van Woestijnvis uitgebracht. Nu blijkt dat De Pauw tijdens de opnames van Loft een medewerkster meermaals lastig viel en ongepaste boodschappen stuurde. Dat schrijven de kranten van De Persgroep.

“Wouter Vandenhaute (de baas van Woestijnvis, red.) heeft Bart toen samen met zijn vrouw bij hem ontboden”, zeggen twee anonieme topfiguren uit de Vlaamse showbizzwereld. “Vandenhaute heeft hem de duidelijke boodschap gegeven dat zijn gedrag problematisch was en dat het moest stoppen,” zegt een voormalige medewerker van Woestijnvis. Vandenhaute kreeg niet de reactie waarop hij hoopte: De Pauw en vooral zijn vrouw gingen boos weg met de boodschap dat ze nooit meer voor Woestijnvis of Vandenhaute wilden werken.

woestijnvis

Gelekt contract

Volgens de bronnen heeft het incident effectief een rol gespeeld bij het vertrek van De Pauw bij Woestijnvis. Een jaar daarvoor was er nog een contract tussen de VRT en het productiehuis gelekt. Sindsdien was er “een vertrouwensbreuk” tussen De Pauw en de Woestijnvistop omdat De Pauw vond de VRT wel érg veel betaalde voor zijn programma’s. De verwittiging van Vandenhaute zou de druppel geweest zijn. “Voor De Pauw was dat een nieuwe bevestiging dat hij niet naar waarde werd geschat binnen Woestijnvis, iets wat volgens hem ook al uit het gelekte VRT-contract bleek”, klinkt het bij de bronnen.

Weinig steun

Volgens heel wat insiders uit de Vlaamse tv-wereld is het incident op de set van Loft één van de belangrijke redenen waarom zo weinig BV’s de afgelopen week hun steun uitspraken voor De Pauw. De VRT brak met De Pauw omdat die zich schuldig gemaakt zou hebben aan seksueel overschrijdend gedrag. De Pauw had zijn collega’s nochtans opgeroepen om te getuigen over de “aangename en professionele samenwerking”.

Enkel Tom Lenaerts brak de stilte en zei dat hij steun en begrip konden vinden voor zowel de VRT als De Pauw. De Woestijnvisbazen en zijn naaste collega’s zoals Tom Waes, Erik Van Looy, Michiel Devlieger legden geen verklaringen af. Volgens de anonieme bronnen “willen ze niet mee in het bad getrokken worden”. “Bovendien valt niemand steil achterover: men kent Bart en door alle verhalen die de voorbije week naar buiten sijpelden, wist men al snel dat dit klopte.”

vrt

Gesponsorde artikelen