Left Right
scrollTop top

Belgische prins strikt bloedmooie Spaanse aristocrate


Belgische prins strikt bloedmooie Spaanse aristocrate

De 25-jarige Belgische prins Joachim, de zoon van prinses Astrid en prins Lorenz, heeft een bloedmooie vis aan de haak geslagen: de Spaanse Victoria Ortiz Martinez-Sagrera. De twee leerden elkaar kennen tijdens hun studententijd in Milaan en wonen er nu al zo’n drie jaar samen. Prins Joachim is de negende in de lijn van troonopvolging.

De Spaanse aristocrate is afkomstig van de Andalusische stad Córdoba. Dat meldt de Franstalige krant La Capitale. Haar moeder, Maria, bezit daar uitgestrekte landerijen en een succesvol bedrijf. De identiteit van haar vader wordt niet bekendgemaakt, maar we weten wel dat Victoria een zus van zestien jaar heeft. Zoals bij heel wat vooraanstaanden in de streek is de favoriete bezigheid van deze bevoorrechte familie paardrijden. De kleine zus doet geregeld mee aan paardenrennen.

facebook @ Victoria Ortiz Martinez-Sagrera

Ferm cv

Prins Joachim studeerde af als econoom aan de Bocconi Universiteit. Victoria zit momenteel in haar masterjaar op het Marangoni instituut, een prestigieuze modeschool. En je kan wel zeggen dat de jonge wannabe prinses er een internationaal studieparcours opzitten heeft. Na haar kinderjaren in Spanje is ze als tiener naar de privéschool van Lakefield (Canada) gestuurd, waar ooit ook prins Andrew zat te puberen, het derde kind van de Britse koningin Elizabeth. Van 2008 tot 2013 heeft Victoria rechten gestudeerd aan de CEU San Pablo Universiteit in Madrid. Ze heeft in die periode in het kader van een Erasmusuitwisseling ook even in Rijsel gestudeerd. Ook heeft ze zomersessies gevolgd op de prestigieuze Yale universiteit.

Ook haar cv is niet mis: Victoria heeft ervaring als assistent-styliste bij Vogue, de koningin der modebladen, en bij schoenenfabrikant Nicholas Kirkwood. Naast Spaans spreekt ze vloeiend Engels en Frans. Op 17 juni woonde het koppel een huwelijk bij in het kasteel van Guignicourt-sur-Vence in de Franse Ardennen. Daar droeg Victoria een groen kleed dat ze zelf ontworpen had.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…