Belgische Voetbalbond stuurloos: na CEO vertrekt nu ook voorzitter

Bondsvoorzitter Paul Van den Bulck neemt ontslag bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), zo bevestigt hij aan Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad, na aantijgingen over intimidatie en een moeilijke relatie met enkele directieleden.

Waarom is dit belangrijk?

Van den Bulck begeleidde recentelijk nog zelf CEO Peter Bossaert naar de uitgang. Dat betekent dat de twee hoogste functies bij de voetbalbond vacant zijn.

In het nieuws: Exit de bondsvoorzitter. De 58-jarige Van den Bulck was pas sinds midden 2022 voorzitter van de KBVB. Het conflict met sommige directieleden zou zo zijn opgelopen, dat twee directeurs op doktersbevel thuis blijven. Het directiecomité vroeg daarom bij de raad van bestuur om het ontslag van de voorzitter. Omdat Van den Bulck vindt dat hij in de huidige context niet meer kan functioneren, stapt hij op.

Wat voorafging: Het vertrek van de voorzitter komt enkele weken na het ontslag van CEO Peter Bossaert. De ex-topman van Medialaan dagvaardde vorige maand nog de KBVB, omdat hij vindt dat “zijn goede naam en reputatie te grabbel is gegooid”. Van den Bulck ontsloeg hem na discussies over zijn loon.

Hoe het verder moet: Volgende maand zijn er in principe voorzittersverkiezingen. Zolang er geen nieuwe voorzitter is ter vervanging van Van den Bulck, zal de zoektocht naar een nieuwe CEO wellicht on hold staan. Bossaerts taken worden voorlopig waargenomen door interim-CEO Manu Leroy, voorheen marketingdirecteur en ook een voormalige hockeytopper.

Meer
Lees meer...