Left Right
scrollTop top

Ben jij het oudste of jongste kind thuis? Dat bepaalt blijkbaar hoe goed je kan autorijden


Ben jij het oudste of jongste kind thuis? Dat bepaalt blijkbaar hoe goed je kan autorijden

Wie er bij je thuis het beste met de auto kan rijden, wordt blijkbaar bepaald door je leeftijd. Of beter gezegd, de volgorde waarin je geboren bent. En dan hebben we vooral goed nieuws voor de jongste broers en zussen in het gezien. Want die zouden de beste chauffeurs zijn. De oudsten komen als slechtsten uit de bus. Klopt dat bij jullie? 

Maken jullie thuis weleens ruzie over wie de beste chauffeur is? Wel, dan is die ruzie bij deze opgelost. Want uit onderzoek blijkt dat de jongste thuis het beste met de auto kan rijden.

Roekeloos rijgedrag

Uit onderzoek door de Britse autoverzekeringsmaatschappij Privilege Car Insurance blijkt dat de eerstgeborenen roekelozere rijders zijn dan hun jongere broertjes en zusjes.

Het onderzoek onderzocht het rijgedrag van 1395 chauffeurs, daaruit bleek dat de oudste thuis geregeld te snel rijdt. Zo’n 89 procent van de oudsten drukt zo weleens te hard op de gaspedaal, 81 procent rijdt door het oranje en 27 procent rijdt zelfs door het rood. Bovendien snijdt 47 procent van de oudste kinderen andere weggebruikers af.

Meer ongevallen voor de oudsten

Op het vlak van ongevallen zijn de cijfers duidelijk. 20 procent van de oudsten is al betrokken geweest in een kleinschalig ongeval, bij het middelste kind is dit 15 procent en bij de jongste thuis zakt dit cijfer tot 13 procent. Ook bij grotere ongevallen doen de oudsten het beduidend slechter. Zo kreeg 11 procent al te maken met een groot ongeval, terwijl de middelsten (7 procent) en de jongsten (4 procent) het ook daar beter doen.

Dus als je nog eens gaat rijden met je broers of zussen, dan weet je bij deze op wie je het meeste kan vertrouwen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539