Ben Weyts (N-VA) wordt op de vingers getikt door … Pamela Anderson

Ben Weyts (N-VA) wordt op de vingers getikt door … Pamela Anderson

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) kreeg onlangs een brief van een wel heel opvallend persoon. De minister werd op de vingers getikt in verband met het uitblijven van de sluiting van de nertsenfokkerijen, en dat door niemand minder dan … Pamela Anderson.

“Ik was verheugd om te horen van mijn vrienden van PETA en GAIA dat u hebt beloofd nertsenfokkerijen voor bont in Vlaanderen te gaan verbieden”, schrijft het voormalige Playboy-model aan Ben Weyts (N-VA). “Maar ik ben bezorgd, want het is nu al december en er is nog altijd geen wet.”

“Ze worden gedood voor een fashionaccessoire dat niemand nodig heeft”

De actrice is een bekend dierenliefhebster en is dan ook tegen het gebruik van bont. “Elke dag dat de wetgeving uitgesteld wordt, is een dag van miserie voor de 200.000 nertsen in nertsenkwekerijen in Vlaanderen”, schrijft Anderson. “De wilde dieren worden in kleine kooien vastgehouden, waarin ze hun natuurlijk gedrag niet kunnen uitoefenen, zoals rennen en zwemmen. Daardoor krijgen ze psychologische problemen en beginnen ze zichzelf te verminken.”

“Ze worden gedood voor een frivool fashionaccessoire dat niemand nodig heeft, en ook steeds minder mensen willen”, is ze duidelijk.

Anderson spoort de N-VA-minister dan ook aan om zo snel mogelijk werk te maken van de sluiting van de fokkerijen. Dat zijn er vandaag de dag nog zeventien. En dat zijn er volgens de Baywatch-ster dus duidelijk zeventien te veel.

Lees hieronder de volledige brief die Anderson naar Ben Weyts stuurde:

Twitter @JDeMeulemeester

Gesponsorde artikelen