Bergbeklimmers van het Indiase leger twitteren foto van voetafdruk van mythische yeti

Bergbeklimmers van het Indiase leger twitteren foto van voetafdruk van mythische yeti

Bergbeklimmers van het Indiase leger hebben in het Himalayagebergte een voetafdruk gevonden die afkomstig zou zijn van een yeti, een verschrikkelijke sneeuwman. De deelnemers van de expeditie staan trots op de foto’s die het Indiase leger heeft verspreid via Twitter.

De “voetafdruk” is erg groot: hij meet 38 bij 81 centimeter, en is gevonden op de Makalu, een van de bergen van het Himalaya-gebied op de grens tussen Nepal en Tibet. Vreemd is wel dat de foto’s slechts het spoor van één voet laten zien.

De yeti, oftewel de verschrikkelijke sneeuwman, is een groot primaatachtig wezen dat door de wetenschap nog steeds als een mythe wordt beschouwd. De lokale bevolking is er echter van overtuigd dat de yeti bestaat.

De legende van de Yeti dateert uit de jaren 1920. Volgens de fabel zwerft het aapachtige wezen rond in de Himalaya, maar het is nog nooit gezien en er is geen bewijs voor. De naam werd bedacht door een Britse ontdekkingsreiziger die voor het eerst soortgelijke voetstappen documenteerde in de Lhakpa La van Tibet. Het wordt ook vaak aangeduid als Meh-Teh (man-beer) en Kang-mi (sneeuwman).

De legende van de Yeti leeft voort in de populaire cultuur, met verschillende verwijzingen ernaar in literatuur, films, muziek en games. Wetenschappers ontkrachten de theorie regelmatig en schrijven “waarnemingen” en “bewijs” toe aan andere soorten die als beren de bergen bewonen.

Gesponsorde artikelen