Bescherm je vloer en gun hem een langere levensduur

Geschreven met input van Epoxywinkel.be.

Een vloer in een huis of in een bedrijfspand heeft heel wat te lijden. Zeker als de vloer intensief gebruikt wordt. Dit is de reden waarom tapijt vrijwel nooit meer wordt gebruikt als vloerbedekking. Vrijwel iedereen kiest vandaag de dag voor een ‘harde’ vloer. Dit kan een houten vloer zijn, een vloer met plavuizen of een vloer met laminaat of pvc. De gietvloer is ook enorm populair. Dit is een vloer die weinig onderhoud vraagt en jarenlang meegaat. Voor verschillende vloeren geldt dat je er een beschermlaag over aan kunt brengen zodat je vloer beter bestand is tegen lopen, belasting door meubels, vlekken en vuil.

Kan ik mijn vloer zelf van een coating voorzien?

Het is zeker mogelijk om je vloer te voorzien van een beschermende laag. Het is belangrijk dat je het coaten van je vloer goed voorbereidt. Een doe het zelf vloercoating kun je online bestellen. Zorg ervoor dat de kamer waar je de vloer wilt behandelen helemaal leeg is. Het is niet handig als je meubels moet verplaatsen want de coating moet de nodige droogtijd krijgen voordat je de vloer weer kunt belasten. Zorg dat je de coating gelijkmatig aanbrengt en dat je altijd toewerkt naar een deur zodat je de ruimte kunt verlaten zonder dat je over het zojuist gecoate deel heen moet lopen. 

Kan ik een gietvloer combineren met vloerverwarming?

Een gietvloer kun je prima combineren met vloerverwarming. Hiervoor dient cementen ondervloer eerst te worden gefreesd. In de sleuven worden de slangen gelegd voor de verwarming. Vervolgens kun je op de ondervloer een gietvloer aanbrengen. Zorg ervoor dat de elektronische installatie van de vloerverwarming onder je gietvloer altijd bereikbaar is. Doe je dit niet dan kunnen storingen immers niet worden verholpen. Vloerverwarming kun je zowel in de woonkamer aanleggen als in een slaapkamer of werkkamer en zelfs in de badkamer. Deze kamers zijn ook prima geschikt voor een gietvloer. 

Kies voor duurzaamheid als je een nieuwe vloer neemt

Als je toe bent aan een nieuwe vloer is het een goed idee om voor duurzaam te gaan. Je kunt kiezen voor duurzaam hout maar ook een vloer van epoxy is een prima keuze. Deze vloer gaat namelijk heel lang mee en hoeft dus niet net zoals tapijt na enkele jaren te worden vervangen. Omdat deze vloer ook weinig onderhoud vraagt is het ook nog eens een makkelijke vloer. Ideaal voor mensen die geen zin hebben om elke dag te poetsen of voor een ruimte waar veel mensen over de vloer komen zoals een winkel, een horecagelegenheid of een praktijkruimte. 

Wat kost een epoxyvloer?

Een epoxyvloer hoeft helemaal niet duur te zijn. Zeker als je in staat bent om de vloer zelf te leggen. Je kunt het materiaal dan online bestellen en de vloer aanbrengen zodra je hiervoor de gelegenheid hebt. Online zijn instructievideo’s te bekijken hoe je deze vloer aanbrengt. Hierin wordt ook uitgelegd welke voorzorgsmaatregelen je moet treffen voordat je aan de slag gaat en aan welke eisen de ondervloer moet voldoen.