Bespaar direct op de kosten van meubels

Geschreven met branded content van VidaXL.

Vind je het tijd om jouw interieur een opknapbeurt te geven? Dat kan een leuk proces zijn, waarbij je jouw creativiteit de vrije loop kunt laten. Even goed vereist een nieuwe indeling altijd een aanzienlijke investering. 

Hier lees je waarom je je bij het aanschaffen van nieuwe meubelen en accessoires niet hoeft te laten tegenhouden door een beperkt budget. Je kunt bijvoorbeeld al aanzienlijk besparen door je meubelen online te kopen. Met onze tips heb je binnen korte tijd dus een nieuw interieur, waarvoor je zeker niet de hoofdprijs betaalt.

Zo bespaar je direct op de kosten voor meubels

Klaar om te gaan shoppen, maar wil je zeker niet te veel betalen? Dit zijn onze belangrijkste tips: 

  • Wees je bewust van aanbiedingen: Een goede webshop zorgt ervoor dat het een permanent overzicht van acties en andere aanbiedingen heeft. Het is zeker een voordeel als er een loyaliteitsprogramma is. In principe spaar je daarmee bij elke aankoop automatisch punten, wat op de lange termijn weer voordelen oplevert. In dit kader kan het zeker lonen om speciale kortingsdagen, zoals Black Friday en Cyber Monday, in aanmerking te nemen. Dat is vooral fijn als je de aankopen kunt plannen. Vergeet tenslotte de regelmatige uitverkopen niet, die om de paar maanden zowel offline als online plaatsvinden. 
  • Maak optimaal gebruik van sociale media. Allereerst wil je jouw favoriete merken volgen op sociale media zoals Twitter en Instagram. Daar worden vaak exclusieve aanbiedingen geplaatst. Vergeet hierbij ook YouTube niet. Veel webshops bieden daarnaast een digitale nieuwsbrief. Die is doorgaans gratis en je ontvangt dan in de mail automatisch de beste aanbiedingen.
  • Wees kritisch als het om merken en uiterlijk gaat. Kies niet automatisch voor een A-merk. Door te kiezen voor een iets minder bekend merk, betaal je minder, maar profiteer je nog steeds van een goede kwaliteit. De betere merken zorgen daarnaast voor producten in verschillende prijsklassen. Tenslotte willen we je hierbij meegeven dat je echt niet altijd het nieuwste assortiment hoeft te shoppen. Kies voor jouw persoonlijke smaak, niet de mode.
  • Koop bij een betrouwbare webshop. Bestel exclusief bij betrouwbare webshops. Alleen daar heb je de garantie dat je profiteert van goede voorwaarden, dat je betaling netjes wordt verwerkt en dat je ontvangt wat je bestelt hebt. Controleer dus de aanwezigheid van een keurmerk. Lees daarnaast recensies op onafhankelijke sites. Kies daarbij voor recente beoordelingen, want alleen zo krijg je echt een beeld van de mogelijkheden van een webshop.

Zo bespaar je nog meer op meubels 

In aanvulling hierop geven we je graag nog een aantal tips om te besparen op de kosten van jouw interieur. Kies allereerst exclusief voor online winkelen. Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom de prijzen dan lager zijn. Allereerst hoeven deze ondernemingen geen winkelruimte huren. Daarom zijn de overheadkosten lager. Denk daarbij alleen al aan de besparing wat energiekosten betreft. Uiteraard kan deze besparing (deels) worden doorberekend aan de klant. Online heb je daarnaast het voordeel dat de producten aan de deur worden geleverd. Jij hoeft dus geen tijd en geld te besteden aan de reis naar de binnenstad. Vaak betaal je geen bezorgkosten als je vanaf een bepaald minimum bedrag bestelt. 

Online winkelen biedt daarbij het voordeel dat je met een paar keer klikken prijzen vergelijkt, waar je anders meerdere winkels af moet. Een goede klantenservice kan jou, bijvoorbeeld als beloning voor een aantal aankopen, nog eens voorzien van een persoonlijke aanbieding. Daarbij kunnen ze soms ook verklappen of bepaalde producten juist bijna met korting verkocht gaan worden. 

Als het om het daadwerkelijk indelen van jouw interieur gaat raden we je verder aan om te kiezen voor een aantal basics. In die stukken kun je dan best investeren, want ze zijn bedoeld om mee te gaan voor de lange termijn. Dit kun je dan aanvullen met goedkopere accessoires, die je om de zoveel tijd om wisselt. Zo krijg je met een paar kleine aanpassingen een compleet nieuwe indeling.

Schaf voordelig meubels aan bij vidaXL 

Als jij het tijd vindt voor een fris interieur, maar je tegelijkertijd over een beperkt budget beschikt zijn er gelukkig nog voldoende mogelijkheden. Het is daarbij dan vooral een kwestie van op de aanbiedingen letten, de uitverkoop niet vergeten en kritisch zijn als het gaat om populaire merken. Daarnaast verdient het sterk de voorkeur om online te kopen en daarbij uitsluitend voor betrouwbare webshops te kiezen. 

Een voorbeeld van zo’n betrouwbare webshop is vidaXL. Die winkel heeft een uitstekende reputatie en snelle leveringen. Er zijn hier het hele jaar door aanbiedingen en er is een prima loyaliteitsprogramma. Daarnaast is de digitale nieuwsbrief gewoon aanwezig. Prijzen vergelijken is hier eenvoudig mogelijk. Al met al is dit dus een prima beginpunt voor jouw zoektocht naar nieuwe meubelen.

Meer
Lees meer...