Best Kept Secret 2019 voegt vier nieuwe namen toe aan affiche

Best Kept Secret 2019 voegt vier nieuwe namen toe aan affiche

De affiche van het Nederlandse festival Best Kept Secret wordt steeds interessanter. Nadat eerder deze week Bon Iver bekend werd gemaakt als eerste headliner, zijn er nu al vier extra namen bevestigd voor het festival. En ook dat zijn stuk voor stuk toppers. 

Best Kept Secret festival in het Nederlandse Hilvarenbeek is al lang geen goed bewaard geheim meer. Het festival kan mee met de grote festivals uit de lage landen en kan ook elk jaar een mooie affiche voorleggen en dat is dit jaar niet anders.

Bon Iver

De eerste naam die bekendgemaakt werd, was meteen niet de minste. Indieheld Bon Iver zal voor de eerste keer in tien jaar te zien zijn op een Nederlands festival.

Hoewel Bon Iver tot voor kort bekend stond als een rasechte folkartiest, veranderde hij met z’n laatste album ‘22, A Million‘ z’n sound en werd hij een toonaangevende naam in de indie-electronica. Een eerste naam om trots op te zijn dus.

Vier nieuwe namen

Nu zijn er vier nieuwe namen toegevoegd aan de affiche. De eerste is Interpol. De postpunkers strijken al voor de tweede keer neer op Best Kept Secret en hun eerste passage was een groot succes. Kunnen ze dat nog eens overdoen? De tweede naam die wordt toegevoegd is Cigarettes After Sex, ook een groep die eerder al te zien was op Best Kept Secret. De band staat bekend om z’n dreampop en ambient klanken en past dus perfect op de alternatieve festivalweide van Best Kept Secret.

De derde nieuwe naam voor het Nederlandse festival is Kurt Vile and the Violaters, nog zo’n oudgediende. Voor zijn eerste komst naar Best Kept Secret moeten we terug naar 2013, de allereerste editie van het festival. Best Kept Secret was toen nog echt geheim en een stuk kleiner dan het nu is, maar Kurt Vile is natuurlijk een oude rot in het vak die wel al wat grotere festivals heeft gespeeld. De laatste naam die al bekend is, is Mac DeMarco. Een Canadees die echte indierock brengt. En indierock, da’s natuurlijk hét genre waarmee je de massa op Best Kept Secret kan inpakken.

Tickets voor Best Kept Secret zijn te koop vanaf 1 december op de website van het festival.

Gesponsorde artikelen