Betalen met Apple Card kan nu in de VS: binnenkort ook bij ons?

Apple kondigde eind maart van dit jaar al aan dat ze zouden starten met hun eigen kredietkaart. Die kreeg logischerwijs de naam Apple Card. Vanaf vandaag kunnen een beperkt aantal mensen de kaart al gebruiken. De rest volgt later deze zomer.

Apple kondigde de kaart in de Verenigde Staten eind maart aan. De uitrol vindt eerst plaats in de VS. Pas later volgen andere landen dat voorbeeld. Apple stuurde mails naar willekeurige mensen om zich aan te melden voor het testprogramma. Het techbedrijf lanceerde een systeem gelijkaardig aan Apple Pay, waarmee je met je iPhone betalingen kan verrichten zonder tussenkomst van een fysieke bankkaart.

Digitale of fysieke kaart?

Apple verleent nu dus niet alleen de techniek, maar stapt zelf ook in de bankwereld met de uitrol van hun eigen kredietkaart. Daarvoor gaan ze in zee met de Amerikaanse bank Goldman Sachs. De kaart is in eerste instantie digitaal, maar omdat je nog niet overal kan betalen met Apple Pay bedacht Apple een fysieke kaart. Speciaal aan die kaart is dat hij gemaakt is van een titanium laag en bovendien geen kaartnummer heeft.

Apple Card maakt wel gebruik van het bekende MasterCard-netwerk dat wij ook in België kennen. Zij besloten dus om Apple te steunen in het nieuwe project.

Apple maakt verkoopcijfers derde kwartaal bekend. iPhone doet het niet goed.

Apple

Daily Cash

Wat is dan het systeem achter de kaart? Apple zorgt ervoor dat als je meer geld uitgeeft met je kredietkaart, je minder interest moet betalen. Bij andere kredietkaarten krijg je namelijk een eindafrekening waarop je een bepaald bedrag moet betalen voor het gebruik van je kaart. Maar bij Apple is dat anders: je hebt minder kosten, als je de kaart vaker gebruikt.

Sterker nog, je krijgt zelfs een bepaald bedrag terug op je rekening hoe vaker je je kaart gebruikt. Ze noemen het bij Apple ‘Daily Cash’: koop je iets in de Apple Store dan krijg je 3 procent van je aankoopbedrag teruggestort, als je de kaart in het algemeen gebruikt is dat 2 procent van de waarde.

Apple

Wie de kaart in België wil gebruiken, kan nog even op zijn honger blijven zitten. Echte plannen voor een uitrol in Europa zitten momenteel niet tussen de vooruitzichten.

Meer
Lees meer...