Bierliefhebbers, bookmark dit artikel want dit zijn de 13 beste biercafés van Gent

Bierliefhebbers, bookmark dit artikel want dit zijn de 13 beste biercafés van Gent

Een fris pintje, dat smaakt altijd. Maar soms mag het eens een beetje meer zijn. In deze cafés vind je de meest uitgebreide bierkaarten van Gent en elke bierliefhebber moet dus zeker eens een biertje hebben gedronken in deze 13 rasechte biercafés:

1. De Dulle Griet

We kunnen natuurlijk niet anders dan dit lijstje te beginnen met De Dulle Griet. Dit café op de Gentse Vrijdagsmarkt heeft een bierkaart met meer dan 500 verschillende bieren. Wie ze dus allemaal eens wil proberen, zal daar wel even zoet mee zijn.

Adres: Vrijdagsmarkt 50, 9000 Gent.

2. Trollekelder

Een andere Gentse klassieker is te vinden aan Sint-Jacobs. Ook dit café beschikt over een imposante bierkaart, met meer dan 200 verschillende bieren. Deze typische bruine kroeg heeft maandelijks een bier van de maand, waarbij er telkens een ander bier in de schijnwerpers wordt geplaatst.

Adres: Bij Sint-Jacobs 17, 9000 Gent.

3. De Planck

In de volksmond beter bekend als “den boot tegenover den Decascoop”, want ja, De Planck is een boot, die verankerd ligt in het water voor de Gentse Kinepolis. Ook hier staan er meer dan 200 verschillende bieren op de kaart. Waan je dus even Rose of Jack en geniet van een fris biertje op den boot.

Adres: Ter Platen (boot tegenover de Kinepolis), 9000 Gent.

4. Het Waterhuis aan de Bierkant

Dit café is gelegen in een historisch pand. Het Waterhuis werd gebouwd in 1726 om de stad Gent te voorzien van proper water in tijden van ziektes zoals de pest. Het Waterhuis aan de Bierkant ligt op een prachtige locatie langs de Gentse Leie en serveert 165 bieren, waaronder drie huisbieren.

Adres: Groentenmarkt 9, 9000 Gent.

5. ’t Galgenhuis

Ook op de Groentenmarkt ligt het kleinste café van Gent, ’t Galgenhuis. De bierkaart is misschien iets minder uitgebreid dan in de andere biercafés maar door de unieke setting verdient het ieniemienie cafeetje zeker z’n plaats op dit lijstje. Het terras van het café is groter dan het café zelf, dus wie binnen wil zitten moet geluk hebben.

Adres: Groentenmarkt 5, 9000 Gent.

6. Barrazza

Barrazza staat in de eerste plaats bekend als een holebicafé, maar er zijn in het café aan de Gentse Leie ook 125 verschillende bieren te verkrijgen. Vooral in de zomer is het terras aan de waterkant een echte aanrader om te genieten van het uitzicht, het zonnetje en een heerlijk biertje.

Adres: Hoefslagstraatje 6, 9000 Gent.

7. Bornhem

Vlakbij het historisch centrum ligt Café Bornhem, een gezellig biercafé waar de prijzen opvallend laag liggen. Een verademing in het toeristische centrum van Gent waar de prijzen al eens aardig durven oplopen.

Adres: Sint-Michielstraat 1, 9000 Gent.

8. Trappistenhuis

Zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden ben je in het Trappistenhuis aan het juiste adres voor een lekker trappistenbier. Het café schenkt vijf van de zes Belgische trappistenbieren, maar heeft ook enkele buitenlandse exemplaren op de kaart staan. In totaal worden er 170 verschillende bieren geschonken, dus ook hier zal je er zeker wel eentje naar je smaak vinden.

Adres: Brabantdam 164, 9000 Gent.

9. Defoo

Defoo is een studentencafé dat eigenlijk geen studentencafé is. Het publiek is er voornamelijk student, maar de zatte toestanden die je in de Overpoort al eens aantreft, zal je er niet snel vinden. Je gaat niet naar Defoo om te dansen en je compleet lazarus te drinken, maar om rustig te genieten van een heerlijk (streek)biertje. En door deze aanpak vinden ook vele niet-studenten hun weg richting het café op een zucht van het Sint-Pietersplein.

Adres: Kazernenstraat 1, 9000 Gent.

10. Backdoor

Aan de overkant van Defoo ligt het rockcafé Backdoor. Het café staat vooral bekend om de vele posters en platen van rockidolen aan de muren, maar heeft ook 250 verschillende bieren op de kaart staan. Liefhebbers van rock en speciale biertjes weten dus waar naartoe.

Adres: Sint-Amandstraat 26, 9000 Gent.

11. Rock Circus

Rock Circus is een biercafé dat gelegen is in de straat waar zonder twijfel de meeste pintjes van Gent geconsumeerd worden, de Overpoortstraat. Middenin de drukke uitgangsstraat vormt Rock Circus een oase van rust. Het café, dat overigens dezelfde uitbaters heeft als Backdoor, heeft niet minder dan 58 bieren op tap, de meeste in België. Waaronder twee bieren die nergens anders te verkrijgen zijn, namelijk Circusbier en Red Rooster.

Adres: Overpoortstraat 22, 9000 Gent.

12. ’t Floere Foefke

Misschien wel het café met de sappigste naam van Gent en omstreken. Laat je niet misleiden door de andere naam boven de deur: De wapens van Amsterdam is wel degelijk ’t Floere Foefke. Deze typische bruine kroeg ligt middenin het Patershol en geeft je het gevoel van een dorpscafé, middenin de drukte van de stad. In dit café zijn er ook geregeld optredens van opkomend talent, waarvan je dus kan genieten met een heerlijk speciaal biertje. Zalig!

Adres: Molenaarsstraat 3, 9000 Gent.

13. Gruut

Om af te sluiten een buitenbeentje in de reeks. Gruut is namelijk geen biercafé met honderden bieren op de kaart, maar wel een brouwerij. Als gevolg daarvan kan je er dus enkel Gruut drinken, maar ook een rondleiding krijgen in de brouwerij zelf, om zo inzicht te krijgen in het proces dat aan je pintje voorafgaat. Een aanrader voor elke bierliefhebber.

Adres: Grote Huidevettershoek 10, 9000 Gent.

Gesponsorde artikelen