Bij Lidl kan je nu ook pakjes online bestellen en afhalen in de winkel

Bij Lidl kan je nu ook pakjes online bestellen en afhalen in de winkel

Goed nieuws voor klanten van Lidl die regelmatig iets bestellen via de webshop. De supermarktketen installeert in drie winkels een afhaalpunt. Klanten kunnen hun onlineaankopen komen ophalen in deze winkels en krijgen ook nog een korting op winkelaankopen. Hoe geweldig is dat? 

Consumenten van de webshop van Lidl kunnen voortaan ook hun bestellingen komen ophalen in Evere, Hamme en Ekeren. Dus als je een pakje bestelt, hoef je niet meer ongeduldig te wachten in het deurgat. Je rijdt zelf even naar zo’n afhaalpunt en neemt je pakketje meteen mee naar huis.

Om je pakketje af te halen moet je naar één van deze winkels. Daar vind je zogenaamde Cubee-afhaalpunten. “De Cubee-afhaalpunten bevinden zich op de parking bij de winkels van Ekeren en Hamme en in de inkom van de winkel in Evere”, luidt het bij Lidl.

Cubee-locker

Om je bestelling op te halen, koos de supermarktketen voor het Cubee-lockersysteem. Door zo’n systeem kunnen klanten ook pakjes verzenden en ontvangen via een webshop van andere leveranciers. Daarnaast is het ook de bedoeling om bestellingen geplaatst via de online Lidl-Shop af te leveren in andere Cubee-afhaalpunten.

Als je jouw aankoop komt ophalen, krijg je ook nog een korting om te gebruiken in de winkel: “Bij elke onlinebestelling die wordt afgehaald op een afhaalpunt ontvangt de klant een korting van 20 procent op winkelaankopen van groenten en fruit.”

Alle drie afhaalpunten bestaan uit 58 lockers en zijn geschikt voor de opslag van 90 procent van de artikels die worden aangeboden op de online Lidl-Shop. “De bestellingen kunnen worden afgehaald tijdens de openingsuren van de winkels.” Denk maar aan keukengerei, kleding, tuinartikelen of wijn.

“We hebben gekozen voor een eenvoudige, snelle en efficiënte afleveringsmethode”, zegt Isabelle Colbrandt, woordvoerster van Lidl België. Eens je een bestelling hebt doorgegeven en afgerekend via de shop, ontvang je een bestelnummer. “Bij aankomst van de bestelling wordt de klant verwittigd via e-mail. Daarna hoeft hij enkel de reservatiecode van zijn bestelling voor te leggen aan de terminal van het afhaalpunt.”

Bestellen maar!

Sinds gisteren kunnen we bestellingen plaatsen via de online Lidl-shop die nadien worden afgeleverd op de afhaalpunten van de winkels. “We hebben dit initiatief uitgewerkt om een jaar lang de bijkomende service voor ons cliënteel uit te testen. Zo kunnen onze klanten in Evere, Hamme en Ekeren alvast wennen aan dit systeem van afhaalpunten, daarna zullen we het verder uitwerken op basis van hun feedback”, zegt Colbrandt. Volgens de woordvoerster moeten de webshop, de afhaalpunten en de Lidl-winkels elkaar aanvullen.

Gesponsorde artikelen