Left Right
scrollTop top

Bijklussen? Deze Engelse ‘bar’ betaalt je om joints te rollen


Bijklussen? Deze Engelse ‘bar’ betaalt je om joints te rollen

Ben jij een expert in het rollen van joints en heb je zin in een aparte bijverdienste? Dan is het nu hét ideale moment om naar Londen te verhuizen: daar zoeken ze mensen die voor elf euro per uur jointjes willen komen rollen.

Wiet is niet alleen voor luiaards: net als in Canada is marihuana in Groot-Brittannië ook voor jobs aan het zorgen. Wiet is er enkel legaal voor medische redenen, maar dat wil zeggen dat er links en rechts bescheiden business ontstaat. Zoals in Brighton, waar de Hemp Earth Dispensary op zoek is naar personeel met heel specifieke vaardigheden.

Elf euro per uur

Voor de ronde prijs van tien pond per uur, da’s zo’n elf euro, kan je daar de potentiële job van je leven scoren. De Dispensary (verstrekker) verkoopt namelijk een aantal soorten marihuana en heeft blijkbaar regelmatig klanten die verveeld zitten met het rollen van hun stuff. Om dat euvel te verhelpen, zijn ze op zoek naar een pro.

Je fulltimejob zal je er niet snel van maken: het gaat om maximaal acht uur per maand en dus zo’n twee uurtjes per week. Tenzij je dus al van plan was om je biezen te pakken en naar Brighton te verhuizen, raden we het af. Maar zoek je een leuke bijverdienste, rep je dan als de wiedeweerga naar het Engelse stadje.

Minder dan vijf minuten

Want wie de job wil, zal het moeten bewijzen: morgen is er een wedstrijd jointrollen voor de gegadigden. Een uur lang moet je het beste van jezelf geven: enkel wie er ééntje gerold krijgt in minder dan vijf minuten, komt zelfs in aanmerking. Voor de doorgewinterde adept natuurlijk geen probleem, de rest heeft nog tot morgen om te oefenen.

Voor wie het zich afvroeg: neen, recreatief gebruik van marihuana is in het Verenigd Koninkrijk niet toegestaan. Wat wel kan, is voorgeschreven wiet, voor enkele ziektes. Dat zorgt ervoor dat plaatsen als de Hemp Earth Dispensary bestaan. Het is wellicht een kwestie van tijd voor ook gewoon wietgebruik toegestaan zal worden.

Niet illegaal

Tot dan benadrukt de Hemp Earth Dispensary dat er in de winkel géén illegale substanties zullen toegelaten worden. Je kan er dus ook tijdens het rollen geen wiet krijgen zonder een fiat van je lokale huisarts. En je mag ook geen eigen gerief meebrengen, want dat blijft illegaal.

Hemp Earth Dispensary

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…