Bitcoin en Ether bereiken laagste punt in maanden door recessiezorgen

De waarde van Bitcoin en Ether is de afgelopen dagen sterk gedaald, tot het laagste niveau in maanden. Deze daling wordt gedreven door toenemende zorgen over een mogelijke recessie in de Verenigde Staten, na de publicatie van zwakke economische cijfers.

Eerder dit jaar beleefde de cryptomarkt een opleving na goedkeuring van een exchange-traded fund door de U.S. Securities and Exchange Commission, dat de spotprijs van Bitcoin en Ether volgt. Echter, de recente koersdalingen zijn in lijn met een bredere daling van andere activa, zoals wereldwijde aandelen. Beleggers maken zich zorgen over een mogelijke Amerikaanse recessie, wat leidt tot een vlucht naar veilige havens en een verkoopgolf in risicovolle beleggingen.

Riskante beleggingen onder vuur

Tony Sycamore, marktanalist bij IG, benadrukt dat Bitcoin en andere cryptomunten risicovolle activa blijven. “Het is een grote herinnering dat Bitcoin en crypto aan het puntige einde van het risicospectrum zitten”, zegt Sycamore. Bitcoin zakte met 13 procent naar $51.560. Dat is de grootste daling op één dag sinds november 2022, en het laagste punt sinds februari. Ether verloor 17 procent en bereikte met $2.277 het laagste niveau sinds januari.

Ook aandelen van cryptogerelateerde bedrijven werden niet gespaard. In de vroege handel op maandag daalden aandelen van Coinbase, Riot Platforms en Marathon Digital respectievelijk met 18 procent, 17,7 procent en 20 procent. Deze daling weerspiegelt de bredere impact van recessiezorgen op de markt, inclusief de cryptomarkt.

Toekomstige vooruitzichten

De recente daling benadrukt dat Bitcoin en Ether niet immuun zijn voor marktvolatiliteit. Terwijl beleggers navigeren door een uitdagend economisch klimaat, zullen ze zorgvuldig moeten afwegen of deze neergang van korte duur zal zijn of een voorbode van een meer aanhoudende trend. Het bredere economische landschap en de mogelijke gevolgen daarvan blijven cruciaal voor de toekomst van cryptobeleggingen.

Meer
Lees meer...