Analist voorspelt stijging Bitcoin-koers tot 150.000 dollar dit jaar

De Bitcoin-koers kan dit jaar nog stijgen tot 150.000 dollar. Dat voorspelt Geoff Kendrick, hoofd research digitale activa bij bankengroep Standard Chartered. Als die voorspelling klopt, betekent dit dat de waarde van de digitale munt met 127 procent moet stijgen ten opzichte van de huidige koers.

De afgelopen maanden was er een wisselvallig verloop voor Bitcoin. Na een periode van relatieve stabiliteit steeg de koers in februari en maart naar recordhoogtes. De waarde tikte toen zelfs de 73.000 dollar aan. Sindsdien is de munt echter weer wat afgekoeld en is de waarde met zo’n 11 procent gedaald.

Optimisme ondanks recente daling

Ondanks de recente daling blijft Standard Chartered optimistisch over de toekomst van Bitcoin. Analist Geoff Kendrick herhaalde in een interview met BNN Bloomberg dat de bank nog steeds een koersdoel van 150.000 dollar voor het einde van dit jaar hanteert.

Kendrick ziet verschillende redenen om te geloven dat Bitcoin de komende maanden opnieuw zal stijgen. Zo is er de instroom van institutioneel geld. Sinds de goedkeuring in januari hebben op de beurs verhandelde fondsen (ETF’s) gericht op Bitcoin al zo’n 12 miljard dollar opgehaald. De analist verwacht dat de instroom van institutioneel geld de komende twee jaar zal toenemen, tot wel 50 tot 100 miljard dollar, eens de crypto-EFT-markt in de Verenigde Staten volwassen wordt.

Halving

Daarnaast is er ook de recente halving van Bitcoin, waarbij de beloning voor het minen van nieuwe Bitcoins werd gehalveerd, zorgt voor een daling van het aanbod. Dit kan in het verleden leiden tot een stijging van de koers. De vorige drie halveringen gingen telkens gepaard met nieuwe recordhoogtes in de twaalf maanden daarna.

Standard Chartered is al langer een van de meest optimistische analisten over Bitcoin. De bankengroep voorspelt niet alleen een stijging tot 150.000 dollar dit jaar, maar verwacht zelfs dat de koers in 2025 250.000 dollar zal bereiken.

Meer
Lees meer...