Boksster Imane Khelif dient juridische klacht in voor online intimidatie

De discussie rond Imane Khelif is nog niet voorbij. De omstreden Algerijnse boksster won – na een enorme discussie over een geslachtstest – eerder deze week goud, maar besloot nu klacht in te dienen door de online intimidatie die ze over zich heen kreeg tijdens deze Olympische Spelen.

De discussie in het vrouwenboksen op de Olympische Spelen begon toen bekend raakte dat Lin Yu-ting uit Taiwan of Chinees Taipei en Imane Khelif uit Algerije vorig jaar van de International Boxing Association (IBA) niet mochten meedoen aan het WK. De twee waren toen niet geslaagd voor een geslachtstest, al zijn de details daarover vaag. Op de Olympische Spelen mochten ze wel gewoon meedoen en domineerden ze al snel de concurrentie. Uiteindelijk wonnen beide vrouwen ook goud.

Online intimidatie

Wat een mooi verhaal moest worden, is voor beide vrouwen eerder uitgedraaid op een nachtmerrie. Vooral Imane Khelif is tijdens de Olympische Spelen voortdurend online belaagd. Dat gebeurde onder andere ook door bekende figuren met veel volgers zoals Donald Trump, Logan Paul, J.K. Rowling en Joe Rogan.

Na haar gouden medaille heeft Imane Khelif besloten ten strijde te trekken tegen deze online intimidatie. “De boksster Imane Khelif heeft besloten een nieuwe strijd te beginnen, een strijd voor rechtvaardigheid, waardigheid en eer”, valt te lezen in een verklaren van haar advocaat Nabil Boudi.

Hij verwijst in zijn bericht naar “belangrijke politieke figuren met een grote aanhang op X”. “Het onderzoek zal uitwijzen wie er achter deze vrouwenhatende, racistische en seksistische campagne zitten, maar zal zich ook moeten richten op degenen die de online lynchpartijen hebben gevoed”, gaat de verklaring verder.

Meer
Lees meer...