Boston organiseert nu ook Pride Parade voor hetero’s wegens ‘discriminatie’

epa

Deze maand is het in de Amerikaanse stad Boston LGBT Pride Parade-maand en vanaf vandaag zal daar ook een Pride Parade voor hetero’s bijhoren. Ene Mark Sahady diende samen met twee andere vrienden het voorstel in bij het stadsbestuur van Boston en het werd tot velen hun verbazing goedgekeurd. Twitter werd helemaal wild.

Ja, je hebt het goed gehoord. Hetero’s krijgen tegenwoordig ook een Pride Parade. Ze hebben zelfs een eigen vlag en mascotte en rijden dezelfde route als de officiële LGBTQ Pride Parade in Boston.

Hier zie je het Twitterbericht van Mark Sahady:

Brad Pitt als mascotte

“Het evenement dat heteroseksualiteit viert in een van de meest homovriendelijke steden van de natie, is bedoelt om de ‘identiteitspolitiek’ van links met een korreltje zout te nemen”, schrijft Mark Sahady, de organisator, in een commentaar op Facebook kunnen we op de Washington Post lezen. “Voor hen is alles gebaseerd op identiteit en of een persoon al dan niet wordt gecategoriseerd als een slachtoffer of een onderdrukker.” De organisatoren hebben een eigen vlag ontworpen en gebruiken Brad Pitt als mascotte.

“De blauwe met roze vlag, die onze gemeenschap al meer dan 0,4 jaar vertegenwoordigt, is een integraal onderdeel van onze beweging. Helaas heeft de stad Boston onze seksuele geaardheid gediscrimineerd door ons de mogelijkheid te ontzeggen om de vlag op te hijsen aan het stadhuis”, valt er op de officiële website te lezen. “We zullen blijven vechten voor gelijkheid totdat burgemeester Marty Walsh (Democratische Partij), onze gemeenschap omarmt en een progressievere toekomstvisie heeft.”

Bron: Super Happy Fun America
Bron: Super Happy Fun America

Activiteiten

De optocht zal paradewagens en voertuigen omvatten en zal lopen van Copley Square naar het stadhuis. Dit is dezelfde route als die van de officiële LGBTQ Pride Parade. Sahady doet op Facebook een oproep om zeker af te zakken naar de parade. “Of je nu als individu of als groep wilt komen, dit is de kans om heteroseksualiteit te vieren. “

Iemand op Twitter vond al een gepast verkleedkostuum:

Kritiek

Op Twitter wordt vooral veel gelachen met de parade, maar die kreeg toch ook soms wel harde commentaar. Iemand schreef: “Als hetero’s door mensen op brutale wijze in elkaar worden geslaan, hen fundamentele mensenrechten worden ontzegd, hen gezondheidszorg wordt geweigerd, ze worden vermoord of uit hun huizen worden gezet, gewoon omdat ze hetero zijn, mogen ze voor mijn part een parade houden. Anders blijven ze beter zwijgen en op hun stoel zitten.”

Gesponsorde artikelen