Bugatti onthult Tourbillon: verbluffende hybride met een even verbluffend prijskaartje

Bugatti staat bekend om het creëren van auto’s die niet alleen krachtig en snel zijn, maar ook ronduit verbluffend. En met de onthulling van de Tourbillon, hun nieuwste hybride supercar, bevestigen ze die reputatie opnieuw. Met een prijskaartje van 3,8 miljoen euro is de Tourbillon niet voor iedereen weggelegd, maar je krijgt er wel een waar kunstwerk voor terug.

De Tourbillon is de opvolger van de iconische Bugatti Chiron. Volgens Bugatti Rimac, de huidige eigenaar van het merk, is het een compleet nieuw design. Toch zijn er nog steeds veel kenmerkende Bugatti-elementen te vinden. Daarnaast liet Bugatti zich inspireren door mechanische luxehorloges.

De naam Tourbillon is zelfs afgeleid van een mechanisme in dure horloges dat onregelmatigheden door de zwaartekracht tegengaat. Dit principe is terug te vinden in het stuur van de Tourbillon, waar alleen de buitenkant draait. Zo houd je altijd zicht op de meters en instrumentenpaneel, dat ontworpen is door een Zwitserse horlogemaker. Het doel was om een ​​tijdloos design te creëren dat nooit uit de mode raakt.

Hybride kracht

De overname van Bugatti door Mate Rimac, de CEO achter de elektrische supercar Rimac Nevera, heeft ook zijn weerslag op de Tourbillon. De auto wordt niet langer aangedreven door de W16-motor die ontworpen is door de vorige eigenaar, Volkswagen. In plaats daarvan is er nu een V16-motor die 1.000 pk produceert. Drie elektromotoren voegen daar nog eens 800 pk aan toe.

De prestaties zijn adembenemend: de Tourbillon accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 2 seconden, van 0 naar 200 km/u in minder dan 5 seconden en van 0 naar 300 km/u in minder dan 10 seconden. De topsnelheid bedraagt ​​445 km/u met de ‘speed key’ of 380 km/u zonder. Het puur elektrische bereik is met 60 kilometer beperkt, maar vergeet niet dat dit een hybride is.

De Bugatti Tourbillon is meer dan een auto, het is een statement. Een statement over kracht, technologie, en design. En met een prijskaartje van 3,8 miljoen euro is het ook een statement over exclusiviteit. Er zijn 250 exemplaren beschikbaar.

Bekijk hier de Bugatti Tourbillon:

Meer
Lees meer...