Canadees restaurant betrapt op accepteren van hondenfoto’s in plaats van vaccinatiebewijs

Het Canadese restaurant Granary Kitchen in Red Deer moet z’n deuren sluiten. De locatie gezondheidsorganisatie Alberta Health Services ontdekte dat het restaurant naast vaccincatiebewijzen ook hondenfoto’s accepteerde. Daarbij deed het personeel alsof ze aan tafel de QR-code kwamen scannen.

Net zoals in ons land moet je ook in Canada je vaccinatiebewijs laten scannen wanneer je op restaurant wil eten. Maar het restaurant Granary Kitchen in Red Deer ging daar nogal losjes mee om.

Hondenfoto’s

Het restaurant gaf z’n klanten namelijk de optie om ofwel een vaccinatiebewijs of negatief testresultaat voor te leggen of een hondenfoto te tonen. Alberta Health Services hoorde over deze praktijken en ging zelf op onderzoek uit. Het stuurde twee onderzoekers undercover naar het restaurant. “In beide gevallen gebruikte het personeel een tablet waardoor het leek alsof ze een QR-code scanden, maar eigenlijk ging het gewoon om een foto van een hond. Daarna vroeg het personeelslid ook om identificatie te tonen, zoals dat ook het geval is wanneer je je vaccinbewijs laat controleren.”

Alberta Health Services hield het daar niet bij en dwong het restaurant om tijdelijk te sluiten. Het mag pas opnieuw openen nadat het een “geschreven Covid-19-plan indient en het personeel een training geeft”. Granary Kitchen deelde een statement op Facebook om uit te leggen waarom ze tijdelijk gesloten zijn. “Aan onze gewaardeerde klanten, we hadden een ongelukkige omstandigheid aan onze voordeur met een van onze minderjarige hostessen. We kijken ernaar uit om jullie opnieuw te dienen. Terwijl we gesloten zijn, willen we iedereen eraan herinneren dat er een enorme druk op ons personeel geplaatst wordt. Hou het alsjeblief vriendelijk.”

Meer
Lees meer...