Deze hondenrassen helpen je op Tinder aan de meeste matches

Een hond hebben staan op een van de foto’s op je Tinderprofiel zou een positief effect hebben op het aantal mensen dat jou naar rechts swipen. Dat blijkt uit een uitgebreide enquête van ProDog Raw, een bedrijf gespecialiseerd in rauw hondenvoer. Zij kwamen zelfs tot de vaststelling dat er een groot verschil in effect is afhankelijk van welk hondenras er op je foto’s te zien is en stelden daarover een top tien samen.

Online daten en een huisdier, zoals bijvoorbeeld een hond, in huis halen zijn twee zaken die door de coronacrisis het voorbije anderhalf jaar aan populariteit hebben gewonnen. Het leek de firma ProDog Raw dan ook interessant om eens na te gaan of die honden ook een effect hebben op dat online daten. 

Daarvoor bevraagden ze 2.076 gebruikers van verschillende datingapps. De bedoeling was om eerst te achterhalen of een hond je succes op zo’n apps verhoogt en daarna om te kijken welke hondenrassen nu precies de beste wingdogs zijn.

Honden vergroten kans op match met 72 procent

Hun onderzoek leverde alvast enkele interessante resultaten op. Zo zou het hebben van een hond op een profielfoto de kans op een match met 72 procent verhogen. Veel gebruikers lijken dat te beseffen, want 54 procent van hen gaf toe zijn of haar huisdier bewust te gebruiken om populairder te zijn op Tinder of andere datingapps. Maar liefst 84 procent van bevraagden liet weten zich meer aangetrokken te voelen tot een datingprofiel dat een foto heeft van de gebruiker met zijn hond.

De absolute koning van de verleiding blijkt de Cockapoo te zijn. Die zorgt voor maar liefst vijf keer meer kans op een match. Op de tweede plaats vinden we de Franse bulldog met drie keer meer kans. Helemaal onderaan staan Chihuahua’s. Die blijken maar weinig effect te hebben op je populariteit op datingapps. 

Een Cockapoo, een Franse bulldog en een Miniatuur Teckel – Bron: Shutterstock

Dit zijn de tien beste wingdogs voor op datingapps

  1. Cockapoo
  2. Franse bulldog
  3. Miniatuur Teckel
  4. Golden retriever
  5. Engelse bulldog
  6. Labrador
  7. Husky
  8. Rottweiler
  9. King Charles Spaniël
  10. Staffordshire Bull Terrier

Lees ook:

Meer
Lees meer...