Left Right
scrollTop top

Tinder komt met oplossing om te voorkomen dat je je ex tegenkomt


Tinder Block Contacts
© Tinder

Tinder komt met een nieuwe functie die je moet helpen om gênante situaties te vermijden. Met ‘Block Contacts’ kan je zelf kiezen welke telefooncontacten je liever niet tegenkomt op de app. Zo vermijd je dat collega’s, familieleden of zelfs een ex je profiel ziet.

Volgens een recent onderzoek van Tinder heeft 40 procent van de gebruikers zijn of haar ex al tegengekomen op de app. 24 procent zag dan weer een familielid of een collega en 10 procent zelfs zijn of haar professor. Uiteraard zouden de meeste van die gebruikers er liever voor kiezen om te vermijden dat ze zo’n profielen zien en vooral dat die hen kunnen zien.

‘Block Contacts’

Na een testperiode in Zuid-Korea, Japan en India rolt Tinder daarom de komende tijd wereldwijd de nieuwe functie ‘Block Contacts‘ uit. Daarmee kan je via de instellingen naar je contactpersonen in je telefoon gaan en kiezen wie je niet wil tegenkomen op de datingapp. Dat doe je door hun telefoonnummer te selecteren. Zelfs als die persoon op dat moment nog geen Tinder heeft, zal de app je voorkeur onthouden en je profiel niet tonen eens die zich wel een profiel heeft gemaakt. De testperiode leerde dat gebruikers gemiddeld zo’n twaalf contactpersonen blokkeerden.

“We kunnen je misschien niet behoeden voor lastige ontmoetingen in de koffieshop, maar we geven je meer controle over je ervaring op Tinder”, zegt Bernadette Morgan, Group Product Manager, Trust & Safety bij Tinder. “We introduceren ‘Block Contacts’ als een extra hulpmiddel voor gebruikers om zorgeloos nieuwe connecties te creëren.”

Relatie

Hoewel Tinder de nieuwe functie dus vooral voorstelt als hulpmiddel om gênante situaties te vermijden met exen, collega’s of familieleden, lijken heel wat mensen te vrezen dat het ook op een andere manier gebruikt zal worden. ‘Block Contacts’ is namelijk de ideale manier voor wie in een relatie is en toch stiekem op Tinder zit om kennissen van zijn of haar vriend of vriendin te blokkeren.

Lees ook: Facebook Dating voorlopig geen groot succes, Tinder blijft grootste


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…