Left Right
scrollTop top

Tinder schakelt AI in om ongepaste berichten te filteren


https://mashable.com/article/tinder-are-you-sure/?europe=true
© Tinder

Het is Tinder menens om ongepast gedrag op de applicatie aan te pakken. Sinds kort krijgen gebruikers die aanstootgevende of intimiderende berichten willen versturen de meldingen “Ben je zeker?” (of Are Your Sure? AYS?) te zien. De nieuwe functie is wel nog niet beschikbaar in België.

Omdat veel traditionele manieren om iemand te leren kennen niet meer mogelijk waren, is Tinder sinds de uitbraak van de coronacrisis populairder geworden dan ooit. Jammer genoeg kwamen zo ook heel wat mensen tot de vaststelling dat de datingapplicatie niet altijd een veilige plaats is.

Daarom lanceerde Tinder iets meer dan een jaar geleden een plan om ongepast gedrag op de applicatie aan te passen. Zo is het mogelijk om je profiel te verifiëren door aan Tinder te tonen dat het wel degelijk jij is op de foto. In andere landen is er zelfs een soort panic button en wordt er gewerkt aan een backgroundchack van je matchen.

Are You Sure?

De nieuwste toevoeging op Tinder is een AYS-waarschuwing. Daarbij kan de app via computerleren ongepaste berichten herkennen. AI leert op die manier beledigende of aanstootgevende teksten te herkennen en toont dan een waarschuwing aan de gebruiker. Die vraagt of je wel zeker bent of je dit wil verzenden aangezien het respectloos kan overkomen voor je match.

“De eerste resultaten van deze functies laten ons zien dat ingrijpen op de juiste manier echt zinvol kan zijn bij het veranderen van gedrag en het opbouwen van een gemeenschap waarin iedereen het gevoel heeft dat ze zichzelf kunnen zijn”, zegt Tinder.

De nieuwe functie is voorlopig wel nog niet in België actief, al zou dat in de toekomst wel komen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…