Tinder: Gevaccineerd? Dan meer kans op likes en matches

Een groep Amerikaanse dating apps moedigt haar gebruikers aan om een vaccin te nemen. Wie op Tinder een kleine badge plaatst ter aanmoediging van een vaccinatie, krijgt een gratis ‘Superlike‘. Momenteel is dit enkel nog maar het geval in de Verenigde Staten, maar wie weet komt het vlug ook onze kanten uit.

Onder andere Bumble, Badoo en Tinder maken gebruik van actieve motivatie om je te laten vaccineren. De voordelen die de gebruikers kunnen krijgen gaan van meer likes tot gratis diensten waar je normaal moet voor betalen. Het doel is om leden aan te moedigen om een vaccin te nemen. Met de belofte dat je zo meer matches én dates kan hebben. Onderzoek van dating app OkCupid toonde aan dat mensen die het vaccin genomen hebben 14 procent meer kans hebben op een match. Sommige apps zullen de mogelijkheid bieden om matches te filteren op gevaccineerd of niet.

Enkel in de Verenigde Staten

Tinder gebruikt een sticker die je op je profiel kan tonen met een link naar een website over vaccinaties. Bumble en Badoo bieden soortgelijke stickers aan en de gebruikers krijgen dan toegang tot gratis premium content. Het is momenteel wel nog niet duidelijk hoe de apps kunnen weten of iemand daadwerkelijk gevaccineerd is. Zoals gezegd is deze toepassing enkel en alleen nog maar van kracht in de Verenigde Staten. Onze redactie bevestigt dat er nog geen zo’n toepassing is in de Belgische Tinder.

Volgens de tracker van The New York Times heeft 48 procent van de Amerikaanse bevolking al zijn of haar eerste dosis van het vaccin gekregen. 38 procent is al volledig gevaccineerd. President Biden wil dat tegen 4 juli, de nationale feestdag van de Verenigde Staten, 70 procent van de volwassenen hun eerste vaccinatie hebben gekregen.

Meer
Lees meer...