Nieuwe datingapp Feels combineert Tinder met TikTok

De app van het moment is zonder twijfel TikTok. Het komt daarom ook niet als een verrassing dat er nu ook datingapps verschijnen die gebaseerd zijn op de app met korte filmpjes. Met de nieuwe datingapp Feels kan je door video’s van mensen scrollen om zo de partner van je dromen te vinden.

Door de populariteit van TikTok probeerden de afgelopen maanden al heel wat andere bedrijven hun eigen versie van de app te implementeren. Denk zo maar aan de Reels van Instagram, de Fleets van Twitter of de nieuwe Spotlight-functie van Snapchat. En nu komen ook datingapps met een TikTok-idee op de proppen.

Feels

De Franse makers van de app vroegen zich af waarom mensen afhaken op datingapps en kwamen tot de conclusie dat het scrollen door de profielen al eens saai kan worden. Daarom lanceerden ze Feels waarmee je jezelf op een leukere manier kan voorstellen.

Het idee achter Feels is dat je meer kan vertellen met een korte video dan met een foto en een biografie. Je kan korte TikTok-achtige filmpjes uploaden waarin je meer van jezelf kan laten zien. Zo kan je in de video’s je hobby’s tonen, je speciale talent of gewoon je beste dansmoves.

Niet swipen

Een belangrijk verschil met andere datingapps zoals Tinder en Bumble is dat je bij Feels niet moet kiezen of je iemand een like geeft of niet. Je hebt de keuze om te reageren op een video of om gewoon verder te scrollen, maar je moet dus niet iemand meteen afwijzen.

Daardoor zou er bij de app dus geen directe afwijzing zijn, waardoor het ook positiever is dan de datingapps die we kennen.

Je kan Feels downloaden via de App Store en Google Play.

Meer
Lees meer...