Snapchat gaat je betalen voor populaire snaps

Snapchat komt met een nieuwe (TikTok-achtige) feature en daar wil het je zelfs voor betalen. De nieuwe functie heet Spotlight en zet de populairste publieke snaps letterlijk in de spotlights. Om mensen aan te moedigen om hun snaps te delen, zal het elke dag een miljoen dollar (840.000 euro) verdelen onder de makers van de populairste video’s van de dag.

Met Spotlight gaat Snapchat een stapje verder in het maken van publieke snaps en gaat het ook een stapje dichter in de richting van TikTok. Je kon namelijk al publieke snaps maken via de Snap Map. Daarop kon je de posts van verschillende mensen zien op een bepaalde locaties. Maar met Spotlight wordt het de bedoeling dat je de snaps van iedereen, waar dan ook ter wereld, kan zien.

Spotlight

https://twitter.com/Snapchat/status/1330873747335733251?s=20

Iedereen komt tegenwoordig wel met een TikTok-achtige functie, dus kon ook Snapchat natuurlijk niet achterblijven. Spotlight wordt een pagina waarop je de meest populaire publieke snaps kan bekijken.

Volgens Snapchat zelf zal het daarbij niet enkel gaan over de snaps van de populairste profielen en bekende personen. Door gebruik te maken van een algoritme dat vooral kijkt naar hoeveel likes een snap krijgt, maar ook hoeveel mensen de video volledig uitkijken, zou het mogelijk zijn om als gewone sterveling een populaire snap te krijgen. En daar kan je zelfs geld mee verdienen.

1 miljoen dollar per dag

Om de Spotlight-pagina te promoten, belooft Snapchat om dagelijks een miljoen dollar (840.000 euro) te verdelen onder de populairste snaps op de pagina. Daarbij zal het gaan om bedragen van minstens 250 dollar (ongeveer 211 euro) van de totale pot van een miljoen per dag.

Voorlopig maken wel enkel inwoners van de Verenigde Staten die ouder zijn dan 16 jaar kans op die bijdrage. Het is nog niet duidelijk of je ook in ons land geld zal kunnen verdienen met Spotlight.

Meer
Lees meer...