Tinder introduceert ‘verified’-icoon

Tinder schroeft zijn veiligheidsmaatregelen op en introduceert een verified-icoon. De populairste datingapp maakt het voortaan ook gemakkelijker om beledigende berichten weg te filteren.

Om het verified-icoon te krijgen, moet je een aantal opdrachten uitvoeren. Zo zal Tinder je de opdracht geven om in real time een selfie te nemen in een houding die door de datingapp getoond wordt. Die selfies worden gestuurd naar de medewerkers van Tinder. Zij beoordelen dan of je selfies overeenkomen met de opgegeven houding en je de foto’s op je profiel. Zo wil Tinder nagaan of je geen foto’s van iemand anders gebruikt. Als je een positieve beoordeling krijgt, krijg je een blauw verified-icoon. 

Taiwan en Ierland als testgebied

Op termijn wil Tinder die taak van hun medewerkers overlaten aan gespecificeerde software. Wereldwijd zijn miljoenen mensen actief op Tinder. Voorlopig worden de verificaties enkel getest in Taiwan en Ierland.

Of het verified-icoon ooit vervalt, is niet duidelijk. Het is niet duidelijk of gebruikers, telkens wanneer ze hun foto’s wijzigen, opnieuw geverifieerd moeten worden.

Tinder

Beledigende berichten

Tinder werkt “in sommige markten” ook aan een functie om mogelijke beledigende berichten te detecteren. Dat meldt de Amerikaanse techwebsite The Verge. Tinder zal aan gebruikers vragen of een bepaald bericht hen gestoord heeft. Als dat het geval is, kunnen ze de afzender rapporteren. Ook zal Tinder je binnenkort de optie geven om een verzonden bericht toch nog te verwijderen als het beledigend wordt geacht door het algoritme.

Meer
Lees meer...