“Gebrek aan talent, lui, olympisch kampioen”: Dit betekent de caption van Simone Biles na gouden medaille

Gisteren haalde de Verenigde Staten goud in de teamfinale gymnastiek bij de vrouwen. Het team -bestaande uit Simone Biles, Suni Lee, Jordan Chiles, Jade Carey en Hezly Rivera – domineerde de wedstrijd en zette op elk toestel een topprestatie neer. Na afloop deelde Simone Biles een foto met een opvallende caption. Dit is waar ze naar verwijst.

Het mag duidelijk zijn: Simone Biles staat er weer op de Olympische Spelen. Bij de vorige Olympische Spelen, die doorgingen in Tokyo in 2021, moest de Amerikaanse gymnaste opgeven door problemen met haar mentale gezondheid. Ze kon hierbij op begrip rekenen van heel wat fans en kenners, maar er waren ook mensen die kritisch waren over haar beslissing om forfait te geven. Eén daarvan is MyKayla Skinner, een oude teamgenoot van Biles, en die krijgt nu lik op stuk van de gouden gymnaste.

“Gebrek aan talent, lui, olympisch kampioen”

Na afloop van de finale deelde Simone Biles een foto van het team met hun gouden medailles op Instagram. Daarbij deelde ze de opvallende caption: “Lack of talent, lazy, olympic champions” ofwel “Gebrek aan talent, lui, olympisch kampioen”. Dit was een verwijzing naar de uitspraken van MyKayla Skinner, de Amerikaanse gymnaste die Simone Biles verving nadat ze bij de Spelen in Tokyo forfait moest geven.

In een recente video vertelde Skinner dat ze vond dat het team – bestaande uit Simone Biles, Suni Lee, Jordan Chiles, Jade Carey en Hezly Rivera – niet de juiste ingesteldheid had. “Naast Simone, heb ik het gevoel dat het talent en de diepte van het team niet meer zijn wat ze geweest zijn. De meisjes hebben niet de juiste ingesteldheid.” Vervolgens haalde ze ook uit naar SafeSport, een non-profitorganisatie die zich inzet om seksueel wangedrag tegenover minderjarigen en atleten in olympische sporten probeert tegen te gaan. “Coaches kunnen atleten niet meer aanraken en ze moeten heel voorzichtig zijn met wat ze zeggen. Op sommige vlakken is dat heel goed, maar tegelijkertijd heb je in gymnastiek een beetje agressie en intensiteit nodig.”

Kort na deze uitspraken, liet Simone Biles al weten dat “niet iedereen een microfoon en een platform zou mogen krijgen”. Skinner verontschuldigde zich al voor haar uitspraken, maar Biles was deze duidelijk nog niet vergeten, waardoor ze er nu naar verwijst in de caption van haar overwinningspost.

Bekijk de Instagrampost hier:

Meer
Lees meer...