Geen Mercedes of Red Bull: Carlos Sainz Jr. stapt na soap over naar Williams Racing

Formule 1-coureur Carlos Sainz Jr. heeft bevestigd dat hij in 2025 en 2026 voor Williams zal racen. Zijn contract bevat een optie om de samenwerking daarna voort te zetten. Met die beslissing komt er een einde aan een lange soap.

Aan het begin van het seizoen kreeg Sainz te horen dat hij in 2025 bij Ferrari wordt vervangen door Lewis Hamilton. Hamilton zal dus vanaf volgend jaar naast Charles Leclerc te zien zijn in het rood. Rond Sainz waren er lang twijfels. Zo verwachtten heel wat fans dat hij op zijn beurt Hamilton zou vervangen bij Mercedes. Maar dat blijkt nu dus niet het geval.

Williams

Gisteren kondigde de coureur namelijk aan dat hij voor Williams Racing heeft gekozen. Hij zal vanaf 1 januari 2025 uitkomen voor het team. Daar wacht de Thais-Britse Alex Albon als teamgenoot. Het nieuws komt toch als kleine verrassing, aangezien Carlos Sainz dit seizoen alles behalve slecht presteert en Williams toch nog steeds wordt gezien als “minder team”.

Toch kiest hij nu resoluut voor Williams Racing, al waren er in het begin nog heel wat speculaties over het type contract. Zo dachten velen dat hij voor een eenjarig contract zou kiezen, waarna hij opnieuw de grotere teams zou opzoeken en was er zelfs even sprake van een clausule waarbij hij een eventueel toekomstig bod van Mercedes en Red Bull zou mogen aanvaarden.

Niets is minder waar, want Sainz is klaar om voor een lange tijd onderdeel uit te maken van het team. “Het doel om Williams terug te brengen naar de top is een uitdaging die ik met enthousiasme aanga. Ik geloof dat dit team alle ingrediënten heeft om opnieuw geschiedenis te schrijven”, vertelt hij.

Meer
Lees meer...