Formule 1-coureur Charles Leclerc brengt eigen EP ‘DREAMERS’ uit

De voetbalwereld is al even in de ban van de gemaskerde rapper die ook een Premier League-voetballer blijkt te zijn, maar ook in de Formule 1 loopt er muzikaal talent rond. Het gaat om de Monegask Charles Leclerc die voor het team van Ferrari uitkomt. De 26-jarige coureur kwam vandaag met zijn eigen EP.

Dat Ferrari-coureur Charles Leclerc een getalenteerde pianist is, is al even bekend. Maar tot nu toe bleef het bij korte video’s, posts en TikToks. Tot vandaag, want de 26-jarige Monegask kwam met zijn eigen EP ‘DREAMERS’ op de proppen. Het gaat om een volledig instrumentaal album van vier songs.

Charles Leclerc

Bij de fans van Formule 1 wordt Charles Leclerc, naast Max Verstappen en Lando Norris, misschien wel gezien als dé golden boy van de sport. Hij is al sinds 2019 aan de slag bij Ferrari na enkele succesvolle seizoenen in de GP3 Series en de Formule 2.

De laatste jaren stak hij zijn motivatie om wereldkampioen te worden niet onder stoelen of banken. Daarbij kon hij in 2022 drie keer een GP winnen, maar in 2023 verliep het een stuk minder vlot. Enkel in Oostenrijk kwam hij met een tweede plek dicht bij een overwinning, maar echt winnen kwam er nooit. Verstappen bleek telkens weer te sterk.

Muziekcarrière

Het nieuwe Formule 1-seizoen staat na een lange break weer op punt te beginnen. Op 29 februari begint het eerste raceweekend in Bahrein. Dat betekent dat ook de hype rond de sport weer begint op te leven. Zo verschijnt het nieuwe seizoen van Formula 1: Drive to Survive op 23 februari en is het dus ook het perfecte moment voor coureurs om opnieuw van zich te laten horen.

Charles Leclerc doet dat in de vorm van een EP. Voor ‘DREAMERS’ werkte hij samen met de Franse pianist Sofiane Pamart. De vier songs doen wat denken aan een soundtrack uit een emotionele film en lijken zo vooral perfect voor tijdens een dromerige ochtend, een donkere avond of een studiesessie.

Beluister de EP hier:

Meer
Lees meer...