‘The Masked Singer’ in het echt: Internet in de ban van gemaskerde rapper Dide, die ook voetballer blijkt te zijn

Voor wie op zoek is naar een uitdaging na de grote finale van The Masked Singer, kan misschien bij het mysterie rond rapper Dide terecht. De rapper dook vorige week gemaskerd op met de single Thrill. Daarin maakt hij verschillende verwijzingen naar zijn leven als professionele voetbalspeler in Engeland. Ondertussen probeert het internet te achterhalen over welke speler het zou gaan.

Een gemaskerde rapper die beweert ook in de Premier League te voetballen heeft vorige week zijn eerste rapsong uitgebracht. Het gaat om de song Thrill, waarvan ook een bijpassende videoclip verscheen. In die clip was alleszins te zien dat rapper Dide, de artiestennaam die de voetballer aannam, zich in Londen bevond. Het internet is ondertussen aan het onderzoeken over welke voetballer het zou kunnen gaan. En daarbij zijn er al enkele topfavorieten.

Dide

Tien dagen geleden ontplofte er een bommetje bij de Engelse voetbalfans. Op 14 april verscheen er een geheimzinnige video op YouTube van de rapper Dide. Die beweert zelf voetballer te zijn in de Premier League, de hoogste Engelse voetbalklasse, maar wil dus ook aan zijn muziekcarrière bouwen. In zijn bio op Instagram staat dan ook: “rapper at home, footballer on the pitch⁣”.

De laatste dagen is het internet dus in de ban van de identiteit van de voetballer. De videoclip van de song Thrill verwijst alleszins al naar de stad Londen. Die speelde zich namelijk af in de hoofdstad en ook de rapper zelf zou een Londens accent hebben.

Grootste verdachten

Maar over wie zou het gaan? Daarover is het internet het nog niet volledig eens. Op dit moment zijn er een aantal hoofdverdachten. Eén daarvan is Arsenal-voetballer Eddie Nketiah (23). De grootste redenen daarvoor zijn zijn accent, de verwijzingen naar de “gunners” in de song én de naam ‘Dide’ waar je ‘Eddi’ van kan maken.

Een tweede verdachte is Alex Iwobi (26) van Everton. Hoewel hij dus in Liverpool voetbalt, heeft hij wel Londense roots. Daarnaast werden ook Reiss Nelson (23, Arsenal), Wilfried Zaha (30, Crystal Palace) en Noni Madueke (21, Chelsea) genoemd. Maar toch is de grootste kanshebber voetballer Sheyi Ojo (25, Cardiff City). Dat komt vooral door de tattoo die zichtbaar was in de videoclip die ook op de arm van Ojo zou staan. Of we uiteindelijk ook echt te weten zullen komen wie er achter het masker zit, moet nog blijken.

Meer
Lees meer...