Leandro Trossard na akkefietje bij Brighton op weg naar titelkandidaat Arsenal

Het is januari, dus dat betekent dat ook de transfermarkt in het voetbal nog steeds op volle toeren draait. En daar eist een Belg vandaag de hoofdrol op. Leandro Trossard (Brighton & Hove Albion) is namelijk op weg naar Arsenal. De Belgische winger kwam de voorbije weken in het nieuws door een ruzie met zijn huidige coach Roberto De Zerbi.

Het zag er de voorbije weken niet zo goed uit voor Leandro Trossard (28). Na een succesvol begin van het seizoen, verdween Trossard na het WK in Qatar op de achtergrond. Ook binnen zijn club Brighton kwam de aanvaller in slechte papieren terecht na verschillende ruzies met coach De Zerbi. Omdat Trossards contract volgende zomer afloopt, is een transfer de beste optie. En die lijkt er nu ook aan te komen.

Leandro Trossard

Al sinds 2019 is Trossard aan het werk bij de Engelse club Brighton & Hove Albion. De seagulls staan op dit moment op de zevende plaats in de Premier League en waren vooral aan het begin van het seizoen een revelatie. Tijdens die periode konden ze namelijk rekenen op een overwinning tegen Manchester United en een veelbesproken gelijkspel tegen Liverpool.

In die laatste wedstrijd was het Leandro Trossard die met alle aandacht ging lopen. De aanvaller scoorde namelijk een hattrick in het 3-3 gelijkspel. Voetbalanalisten waren nadien dan ook lovend over het spel van de 28-jarige Belg.

Problemen

Trossard bleef in goeie vorm tot de komst van het WK in Qatar. Veel Belgen verwachtten dan ook dat hij in de basis zou staan bij de Rode Duivels, maar dat bleef op het begin uit. Tijdens het WK kon de aanvaller zich niet bewijzen en kreeg hij van coach Roberto Martinez misschien ook niet genoeg kansen. Dat liet ook zijn sporen achter na het WK, want daarna verdween Trossard ook bij Brighton op de achtergrond.

Hij heeft bij de seagulls een contract tot 2024, maar maakte bekend dat hij dat niet zou verlengen. Daarna was de speler nog amper te zien in de wedstrijden van Brighton. Vorige week maakte coach De Zerbi bekend dat Trossard uit de groep werd gezet omwille van onprofessioneel gedrag. De relatie tussen de Belg en zijn huidige club lijkt dus een verloren zaak.

Transfer

Een transfer is op dit moment dus de beste oplossing. En hoewel Trossard zich niet meteen populair heeft gemaakt door zijn opstootje met De Zerbi, zouden er wel verschillende clubs kandidaat zijn om de speler over te nemen. Een daarvan is Arsenal, die op dit moment ruim op kop staat in de Premier League.

De club van coach Mikel Arteta zou, na het mislopen van de Oekraïense ster Mykhailo Mudryk aan Chelsea, op zoek zijn naar een nieuwe optie. En daarbij zou Trossard dus topkandidaat zijn. Verschillende bronnen melden dat de club en de speler al tot een persoonlijk akkoord zijn gekomen en dat Arsenal nu ook een officieel bod van rond de 30 miljoen euro voorbereidt.

Meer
Lees meer...