Kroatië – België: Deze elf Rode Duivels verschijnen aan de aftrap

Roberto Martinez heeft de elf spelers bekendgemaakt die België voorbije Kroatië naar de achtste finale van het WK in Qatar moeten loodsen. Daarbij pakt hij uit met één grote verrassing in de basis, want Dries Mertens mag aan de wedstrijd beginnen. Verder krijgt ook Leandro Trossard zijn eerste basisplaats.

Na de nipte, niet overtuigende zege tegen Canada (1-0) en het inspiratieloze verlies tegen Marokko (0-2) is het crisis bij de Rode DuivelsBelgië moet om 16 uur zo goed als zeker winnen van vicewereldkampioen Kroatië om de groepsfase te overleven. Het belang rond die wedstrijd is dus zeer groot, waardoor vol spanning werd uitgekeken naar de elf spelers die Roberto Martinez in de basis zou droppen.

Geen spits

De grote verrassing in de basiself van de Rode Duivels is het feit dat België zonder echte spits aan het cruciale duel tegen Kroatië begint. Michy Batshuayi scoorde dan wel de enige Belgische goal tot nu toe, tegen Marokko kon hij allerminst overtuigen. Vaste spits Romelu Lukaku sukkelt dan weer met een blessure. Hij leek de voorbije dagen fit te zijn op training, maar is blijkbaar toch niet klaar om aan de match te beginnen. Hij zou wel sowieso invallen.

Martinez kiest daarom voorin voor Dries Mertens en Leandro Trossard, die beiden als valse negens kunnen spelen. Veel fans roepen al heel het toernooi om meer speelminuten van Trossard, die bezig is aan een sterk seizoen in de Premier League. De basisplaats van Mertens komt dan weer als een verrassing. Na de match tegen Marokko kreeg Martinez al kritiek dat hij de ervaren Mertens liet invallen en Jérémy Doku op de bank liet.

Meer ruimte voor De Bruyne

In vergelijking met de eerste twee wedstrijden verdwijnt Eden Hazard uit de basis. Ook hij zou invallen. Kevin De Bruyne blijft – uiteraard – wel staan, maar schuift een rijtje achteruit. De draaischijf van Manchester City vroeg daar zelf al twee wedstrijden om en zal zo meer aan de bal kunnen komen. In zijn rug blijft Axel Witsel de controleur. Yoeri Tielemans start dus op de bank.

De verdediging bestaat opnieuw uit Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Leander Dendoncker. Op de backs vinden we Timothy Castagne en Thomas Meunier terug. Daardoor schuift Yannick Carrasco in vergelijking met de match tegen Canada een rij naar voren. Hij komt na de match tegen Marokko opnieuw in de basis in plaats van Thorgan Hazard. Thibaut Courtois blijft uiteraard in doel staan.

Scheidsrechters van dienst is overigens de omstreden Brit Anthony Taylor.

De elf Rode Duivels verschijnen aan de aftrap van Kroatië – België:

Bekijk hier de elf starters van Kroatië:

Meer
Lees meer...