Roberto Martinez ontkent gerucht dat hij zijn contract als bondscoach van België heeft verlengd

De Belgische bondscoach Roberto Martinez ligt bij veel fans al langer onder vuur. Door de zwakke prestaties van de Rode Duivels op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar is die kritiek alleen nog maar toegenomen. Toch doet er een gerucht de ronde dat de Spanjaard zijn contract zou hebben verlengd en dus ook na het WK bondscoach van de Belgische nationale ploeg zou blijven. Martinez zelf ontkent dat echter.

De situatie van Roberto Martinez bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is heel ongewoon. Hij is naast bondscoach namelijk ook technisch directeur en in die rol dus eigenlijk zijn eigen baas.

Steeds meer kritiek

Hoewel Martinez toen hij de Belgische ploeg in 2016 onder zijn hoede kreeg aanvankelijk relatief goede resultaten boekte, is dat de laatste jaren veel minder het geval. Vooral sinds het afgelopen Europese kampioenschap en de afgang in de Final Four van de Nations League vroegen veel fans en analisten om zijn ontslag. De KBVB bevestigde een jaar geleden echter het vertrouwen in Roberto Martinez. Die beslissing werd volgens de Voetbalbond genomen na een evaluatie met een panel van specialisten.

Toch loopt het contract Martinez af na het WK in Qatar. De bedoeling was om voor de start van dat toernooi tot een akkoord over een nieuwe deal te komen, maar dat is dus niet gelukt. Jesse De Preter, advocaat van Martinez, uitte voor het WK zware kritiek op die manier van werken. Hij sprak toen zelfs in Het Nieuwsblad over “een gebrek aan respect”.

Contractverlenging?

Of die contractverlenging er al dan niet komt, lijkt steeds twijfelachtiger. Na de zwakke prestaties tegen Canada en Marokko is de steun voor de bondscoach namelijk nog meer afgenomen, zowel bij de pers als bij de fans. En ook de spelers lijken steeds openlijker kritiek te uiten op Martinez.

Volgens Sporza-journalist Ruben Van Gucht is er nu echter toch een gerucht dat de bondscoach zijn contract bij de KBVB zou verlengd hebben. In een gesprek met Roberto Martinez ontkende die laatste dat zelf wel. “Dat is 100 procent niet het geval”, klonk het. Van Gucht vroeg de bondscoach ook of hij het idee had dat de spelers hem nog steunen. “Ze hebben geen keuze, want ze moeten werken met de coach die er is”, zei Martinez na enige pauze.

Meer
Lees meer...