Europa League-wedstrijd tussen Arsenal en PSV uitgesteld omdat er niet genoeg politieagenten beschikbaar zijn door begrafenisactiviteiten Queen Elizabeth

De dood van Queen Elizabeth II heeft ook zijn invloed op de voetbalwereld. Zo is de Europese wedstrijd tussen de Londense club Arsenal en PSV uit Nederland van donderdag 15 september uitgesteld. Reden daarvoor is het gebrek aan beschikbare veiligheidsdiensten door de activiteiten rond de begrafenis van de Queen.

Dat heel het Verenigd Koninkrijk op zijn kop staat sinds de dood van de Britse Queen Elizabeth II op 96-jarige leeftijd, is een understatement. Zo is er een langdurige periode van nationale rouw afgekondigd tot haar begrafenisplechtigheid op maandag 19 september 2022.

Dinsdag 13 september wordt de kist met de Britse koningin overgevlogen vanuit Edinburgh in Schotland, waar ze overleed, naar Londen. Eerst zal de kist naar Buckingham Palace gebracht worden, waarna die vier dagen te zien zal zijn voor het publiek aan Westminster Hall. Die locatie zal permanent open zijn van woensdagavond 17 uur tot en met maandagmorgen om 6.30 uur.

Laatste groet brengen in Londen

Om die reden zijn alle veiligheidsdiensten uit het Verenigd Koninkrijk opgetrommeld naar de hoofdstad. Er wordt in die dagen namelijk een gigantische massa volk verwacht die een laatste groet brengen aan langst regende monarch ter wereld.

Dat heeft als gevolg dat er te weinig politieagenten en andere veiligheidsdiensten ter beschikking zijn voor andere evenementen. Daardoor heeft de UEFA in samenspraak met de ploegen beslist om het Europa League-duel tussen Arsenal en PSV van donderdag 15 september uit te stellen.

Arsenal – PSV

Beide ploegen troffen elkaar normaal op de tweede speeldag van de poulewedstrijden. Ze zitten samen met het Noorse Bodø / Glimt en het Zwitserse FC Zürich in groep A. Arsenal kon op speeldag 1 winnen op bezoek bij Zürich, terwijl PSV zich thuis verrassend tevreden moest stellen met een punt tegen underdog Bodø / Glimt.

Vooral PSV zal blij zijn met het uitstel van het belangrijke duel. De Nederlandse club verkeert namelijk in een lichte crisis na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen Union-killer Glasgow Rangers en het puntenverlies in de Europa League. Ook in de competitie loopt het de laatste weken niet meer zo vlot bij de ploeg uit Eindhoven. Arsenal daarentegen staat in de Premier League nog steeds trots op kop.

Premier League

Niet alleen in de Europa League is een wedstrijd uitgesteld door de activiteiten rond het overlijden van Queen Elizabeth II. Ook de Premier League heeft met dezelfde problemen te maken. Vorige speeldag werd volledig uitgesteld, maar ook komend weekend zullen niet alle wedstrijden gespeeld worden.

De topper tussen Chelsea en Liverpool en match tussen Manchester United en Leeds van zondag 18 september gaan niet door. De wedstrijd tussen Brighton & Hove Albion en Crystal Palace van zaterdag 17 september was eerder al opgeschort. De andere zeven wedstrijden van de achtste speeldag gaan voorlopig wel door.

Eerbetoon aan The Queen

“Na uitgebreid overleg met clubs, politie, lokale veiligheidsadviesgroepen en andere betrokken autoriteiten, zat er niets anders op dan deze drie wedstrijden uit te stellen”, laat de Premier League weten in een statement. “Nieuwe data voor de uitgestelde wedstrijden worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.”

“Voor de wedstrijden die in de periode van nationale rouw worden gespeeld, zal in de Premier League-stadions een eerbetoon en hulde gebracht worden aan The Queen”, besluit het bericht.

Meer
Lees meer...