Voormalig Belgisch bondscoach Roberto Martinez vindt nieuwe werkgever

Iets meer dan een maand na zijn vertrek als bondscoach van de Rode Duivels heeft Roberto Martinez een nieuwe opdracht gevonden. De 49-jarige Spanjaard is zojuist namelijk voorgesteld als nieuwe bondscoach van Portugal. Zijn aanstelling wordt op sociale media zeer gemengd onthaald.

Op 1 december 2022 kondigde Roberto Martinez – na de uitschakeling van de Rode Duivels op het WK 2022 – aan dat hij stopt als bondscoach van de Belgische nationale voetbalploeg. Die functie oefende hij uit sinds 2016. Het contract van Martinez liep echter af eind 2022 en toen er geen nieuwe deal werd bereikt, hield de Spanjaard de eer aan zichzelf. Hij was bij België bondscoach ook technisch directeur. Voor beide functies is de Belgische Voetbalbond (KBVB) sindsdien op zoek naar een nieuwe naam. Die zijn echter nog steeds niet gevonden, ondanks enkele hardnekkige geruchten.

Bondscoach van Portugal

Terwijl de KBVB nog geen opvolger heeft gevonden voor Roberto Martinez, heeft de voormalige Belgische bondscoach wel een nieuwe werkgever gevonden. De Portugese Voetbalbond stelde hem namelijk zojuist voor als nieuwe bondscoach. Hij volgt in die rol Fernando Santos op. Die was maar liefst acht jaar lang bondscoach van Portugal en pakte met het land een Europese titel in 2016.

“Ik ben erg blij om hier te zijn”.”, zei Martinez bij zijn voorstelling. “Vanaf de eerste keer dat ik met de voorzitter van de bond sprak, wist ik dat dit een project is dat me sportief heel hard aanspreekt. Ik weet dat er grote verwachtingen en grote doelstellingen zijn. Er is echter een geweldig team van mensen bij de Portugese voetbalbond en ik kijk ernaar uit om samen met hen die doelstellingen te kunnen bereiken.”

Meer
Lees meer...