Cast van ‘Breaking Bad’-film gelekt: een hele hoop verrassende namen maken hun terugkeer

Cast van ‘Breaking Bad’-film gelekt: een hele hoop verrassende namen maken hun terugkeer

‘Breaking Bad’-fans kunnen op hun twee oren slapen: we zullen een hele hoop oude bekenden terugzien in de nieuwe ‘Breaking Bad’-film. Een Amerikaanse fansite kon z’n handen leggen op een cast sheet voor de film en bevestigde zo de terugkeer van een aantal grote namen.

Breaking Bad wordt nog altijd gezien als een van de beste series aller tijden en dus sprong zowat de hele televisiewereld een gat in de lucht toen bekend raakte dat Vince Gilligan aan een Breaking Bad-film aan het werken was. De Breaking Bad– en Better Call Saul-bedenker loste echter amper informatie over het nieuwe project. Naast de werktitel Greenbrier, kregen we enkel maar een logline: de film zal “de ontsnapping van een gekidnapte man volgen en zijn zoektocht naar vrijheid”.

Jesse Pinkman

Dat lijkt natuurlijk op het lijf geschreven van Jesse Pinkman (gespeeld door Aaron Paul), een van de twee hoofdpersonages van de reeks. Aan het einde van de serie ligt Walter White (Bryan Cranston) neergeschoten op de grond, maar Jesse kon nog net aan de politie ontsnappen. De film zou hem dan ook kunnen volgen in de dagen, weken of zelfs jaren na z’n ontsnapping.

Bedenker Vince Gilligan liet na het einde van de serie al eens z’n licht schijnen over wat hij dacht dat er was gebeurd met Jesse. “Mijn gevoel is dat hij echt is kunnen ontsnappen. Maar het meest voor de hand liggende, hoe negatief het ook klinkt, is dat ze z’n vingerafdrukken overal zullen vinden in het lab en dat ze hem dan ook zullen vinden binnen een dag of een week of een maand”, stelt Gilligan.

“Maar ja, ook al is dat de meest logische uitkomst, toch denk ik dat hij is kunnen ontsnappen”, is Gilligan optimistisch. “Ik denk dat hij naar Alaska is gegaan, er zijn naam heeft veranderd en er een nieuw leven heeft opgebouwd. Je wenst hem dat ook toe. Hij verdient het.” Gilligan had dus duidelijk al nagedacht over het lot van Jesse en stippelde toen eigenlijk al uit waar hij nu met de film naartoe zou kunnen gaan.

Walter White

Maar tot we ook echt officiële berichten krijgen, blijft het natuurlijk bij theorieën. Al meent de Amerikaanse fansite Revenge of the Fans meer te weten over de film. Zo zouden ze een cast sheet van de film in handen hebben gekregen. En die onthult de terugkeer van een aantal onverwachte, maar grote, namen. Niemand minder dan Bryan Cranston, Walter White himself, zou in een of andere vorm in de film gaan opduiken. Maar hij is niet de enige oude bekende die we zullen terugzien.

Ook Krysten Ritter (Jane), Jonathan Banks (Mike), Jesse Plemons (Todd) en zelfs Tess Harper (de moeder van Jesse) zullen hun opwachting gaan maken. Ook de personages Skinny Pete en Badger worden op diezelfde cast sheet vernoemd.

Flashbacks?

De grote vraag is natuurlijk hoe deze personages in de film passen. Vooral de aanwezigheid van Jane, Mike, Todd en eigenlijk ook Walter White vermoeilijken de theorie dat het om een sequel gaat. In Breaking Bad zagen we zowel Jane, Mike als Todd in beeld aan hun einde komen en hoewel we z’n laatste adem niet te zien kregen, leek ook Walter White aan het einde van de reeks te sterven.

Gilligan staat er echter wel om bekend graag met tijd te spelen in z’n series en dus zouden de vier overleden personages ook zomaar kunnen terugkeren in flashbacks. En dat zou ook niet zo onlogisch zijn. Ze zijn allemaal een onderdeel van het turbulente verleden van Jesse. Een verleden dat hij waarschijnlijk maar al te graag zou willen vergeten maar dat hem ongetwijfeld zal blijven achtervolgen.

Officieel is het allemaal natuurlijk nog niet, maar de manier waarop de puzzelstukjes in elkaar vallen, doet toch het beste vermoeden. Wanneer we de film mogen verwachten en of hij ook in de cinema te zien zal zijn of enkel op televisie, is voorlopig wel nog onduidelijk.

Vergeten hoe Jane, Mike, Todd en Walter aan hun einde kwamen? Bekijk hieronder nog eens hun laatste scènes, te beginnen met het tragische einde van Jane:

Mike was duidelijk: “Shut up and let me die in peace” (vanaf 3:20):

Todd was de enige persoon die Jesse uit eigen wil vermoordde:

Het einde van Walter White, en Breaking Bad:

Zowel Breaking Bad als prequel-serie Better Call Saul zijn te bekijken op Netflix, en uiteraard staan ze allebei in ons lijstje met de 50 beste reeksen op de streamingdienst!

Gesponsorde artikelen