Deze celebrities moedigen fans aan om coronamaatregelen te volgen

Veel sterren gebruiken hun beroemdheid om een belangrijke boodschap te delen via hun sociale media. Zo dringen veel beroemdheden er bij hun fans op aan om thuis te blijven en de afgesproken regels, zoals voldoende afstand houden, na te leven gedurende de corona-uitbraak.

Onder andere Ariana Grande, Miley Cyrus, Lady Gaga en Arnold Schwarzenegger gebruikten hun kanalen om hun volgers aan te moedigen om te stoppen met samenkomen en zo weinig mogelijk buiten te komen. Een levensnoodzakelijk bericht dat maar niet genoeg kan benadrukt worden.

Ariana Grande

Ariana Grande gebruikte haar Twitter om iedereen die de Covid-19-uitbraak niet serieus neemt, toe te spreken. “Ik hoor steeds van een verrassend aantal mensen uitspraken als: ‘Dit is niet erg’, ‘Het komt wel goed met ons’, ‘We moeten nog steeds ons eigen leven kunnen leiden’, en dit verbaast me werkelijk.”

https://twitter.com/ArianaGrande/status/1239248981718208512

“Ik begrijp het als je je weken geleden zo voelde. Maar lees alsjeblieft wat er aan de hand is. Sluit alsjeblieft je ogen niet.” De zangeres herinnerde haar volgers eraan om na te denken over anderen, en schreef: “Het is ongelooflijk gevaarlijk en egoïstisch om deze situatie zo licht op te vatten. De ‘We redden het wel omdat we jong zijn’-mentaliteit brengt mensen die niet jong en/of gezond zijn in groot gevaar. Je klinkt dom en bevoorrecht en je moet meer om anderen geven. Zoals nu.” Harde woorden, maar het is ook de harde realiteit die Grande vertelt.

Miley Cyrus

Miley Cyrus postte een ander belangrijke mededeling, namelijk over het hamstergedrag dat sommigen vertonen. Daarin moedigt ze haar volgers aan om verstandig, respectvol, medelevend, maar vooral ook menselijk te zijn. Zo vertelt ze in haar Tweet: “Niemand heeft elke soep in de winkel nodig. Hoe meer we hamsteren, hoe duurder en schaarser de benodigdheden zullen worden, waardoor velen zonder de noodzakelijkheden komen te zitten. Dit is een geweldige tijd om terughoudendheid te oefenen.”

Maar de zangeres weet hoe moeilijk het is om in deze angstige tijden rationeel te blijven. “Het is ongelooflijk moeilijk om slimme beslissingen te nemen terwijl je in paniek bent, maar denk twee keer na voordat je die angst volgt en onattent bent. Er is genoeg voor iedereen, als we voor elkaar zorgen tenminste. Dit is een mooie kans om een leider te zijn!”

Lady Gaga

Lady Gaga blijft tijdens haar quarantaine het liefst thuis met haar honden. Maar ook zij wil nog eens de noodzaak van thuisblijven benadrukken. “Ik heb met een aantal artsen en wetenschappers gepraat. Het is niet het makkelijkste voor iedereen op dit moment, maar het vriendelijkste/gezondste wat we kunnen doen is zelf-quarantaine en niet rondhangen met mensen boven de 65 en in grote groepen.”

https://www.instagram.com/p/B9u3HXNlSAv/

“Ik wou dat ik mijn ouders en grootmoeders nu kon zien, maar het is veel veiliger om dat niet te doen, zodat ik ze niet ziek maak voor het geval ik het heb. Ik blijf thuis met mijn honden. Ik hou van je, wereld, we komen hier allemaal doorheen. Geloof me, ik heb met God gepraat. Ze zei dat het goed komt.”

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger heeft dan weer een persoonlijke video gedeeld op Twitter. En die video waarin hij samen met zijn pony Whiskey en ezel Lulu het belang van thuisblijven nog eens benadrukt, is ondertussen viraal gegaan. Bij zijn video heeft hij alvast een leuke boodschap geplaatst: “Blijf zoveel mogelijk thuis. Luister naar de experts, negeer de debielen. We komen er samen wel doorheen.”

In zijn video hamert hij erop hoe belangrijk het is dat mensen van zijn leeftijd, de acteur is 72 jaar, binnen blijven. “We eten gewoon met Whiskey en met Lulu en hebben een goede tijd en worden vermaakt”, vertelt de voormalige gouverneur in zijn video. “Geen restaurants meer, vergeet dat allemaal”, gaat Schwarzenegger verder. “Openbare bijeenkomsten, restaurants, sportzalen zijn voorbij. Je blijft thuis.”

Taylor Swift

Taylor Swift deelde haar boodschap op haar Instagram Stories. Daarin benadrukt ze het belang van jezelf af te zonderen. “Ik volg jullie online en ik hou zoveel van jullie dat ik mijn bezorgdheid moet uiten dat de dingen nu niet serieus genoeg worden genomen”, schreef ze. “Ik zie nog steeds veel bijeenkomsten en feestjes gebeuren. Dit is het moment om plannen af te zeggen, om je echt zo veel mogelijk te isoleren. En ga er niet zomaar vanuit omdat je je niet ziek voelt dat je niet iets door kunt geven aan een oudere of kwetsbare persoon.” Haar bericht sloot ze af met een krachtige boodschap: “Het is echt een enge tijd, maar we moeten nu sociale offers brengen.”

Instagram Stories Taylor Swift
Instagram/@taylorswift

Ricky Gervais

Ricky Gervais deelde op zijn typische komische manier dezelfde boodschap. Daarin vertelt de komiek, acteur én regisseur wat we zoal moeten doen. “Houd je goed. Neem vitaminen. Was je handen. Wees niet egoïstisch. Zorg ervoor dat een bejaard familielid alles heeft wat hij nodig heeft. Sommigen zijn te trots om het te vragen. Wees verstandig. Drink thuis. Alles wat je graag doet kun je in een paar weken doen. Proost!” En gelijk heeft hij! Thuis drinken kan ook leuk zijn én is goedkoper!

Dus vergeet niet: nu moet je misschien even op je tanden bijten, maar binnen een paar weken kan je terug alles doen wat je graag doet.

Meer
Lees meer...