Left Right
scrollTop top

Chinese vrouw woont al week bij blind date nadat stad in lockdown gaat


Zhengzhou
© Chine Nouvelle / Sipa Press (via Isopix)

Een Chinese vrouw zal haar blind date wellicht niet snel vergeten. Ze ging op date met een man die door haar ouders uitgekozen werd. Maar terwijl ze in zijn huis was, ging de volledige stad in lockdown en mocht ze het huis niet meer verlaten. Daardoor werd het een date van enkele dagen.

Soms voelt een date wat langdradig aan, maar deze Chinese vrouw had onverwacht een wel heel lange date. De 34-jarige vrouw, wiens achternaam Wang is, ging op 6 januari 2022 op date met een man in de stad Zhengzhou. Haar ouders hadden voor haar verschillende dates geregeld omdat ze vonden dat ze te oud was om nog single te zijn. Wang sprak met de man af bij hem thuis, waar hij voor haar zou koken. Maar toen ze nog bij hem was ging de stad in harde lockdown.

Week vast

Omdat er in Zhengzhou 42 nieuwe besmettingen met het coronavirus werden vastgesteld, ging de volledige stad onmiddellijk in lockdown en was het verboden om je huis te verlaten. Aangezien Wang dus bij haar date was op dat moment moest ze daar blijven tot de lockdown opgeheven werd.

Wang deelde haar verhaal via Douyin, de Chinese versie van TikTok, en hield haar volgers op de hoogte van haar tijd met haar blind date. Daarbij liet ze weten dat hij “een man van weinig woorden is” en dat ze bijgevolg niet veel praten. “Hij kookt, poetst en werkt. Ook al is het eten dat hij maakt niet geweldig, hij blijft bereid om te koken, dus da’s oké”, liet Wang verder weten aan het Chinese medium The Paper. De video’s van de vrouw gingen viraal in China, waardoor de vrienden van de man hem al opbelden om te vragen hoe het met hem ging. Daarom heeft ze de meeste video’s verwijderd. Enkel de video’s waarop hij het eten op tafel zet, zijn nog steeds te bekijken via Douyin.

In haar laatste update liet ze weten dat haar date graag een boek zou schrijven over de ervaring. Het lijkt er dus op dat ze nog steeds bij de man inwoont.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…