Chinese zoo ontkent dat hun beren mensen in berenpakken zijn

Op Twitter (het is Twitter zo lang wij Twitter blijven zeggen) gaan nu al enkele dagen beelden viraal uit een zoo in het Chinese Hangzhou. Op de beelden is een beer te zien, die wel heel sterk lijkt op een mens in een berenpak. De zoo moest uiteindelijk ingrijpen en benadrukken dat de beer, Angela genaamd, wel degelijk een echte beer is.

Angela, een beer uit de zoo van Hangzhou in China, zorgt nu al enkele dagen voor verwarring (en hilariteit) online. Het gaat om beelden waarop Angela op haar achterpoten staat en het publiek van de zoo entertaint. Volgens velen is dit geen “berengedrag”, waardoor mensen denken dat Angela eigenlijk een mens in een berenpak is.

Mens in berenpak

In de bewuste beelden staat Angela dus op haar achterpoten en daarbij lijkt vooral haar achterkant verdacht. Daar hangt haar “vel” namelijk met plooien over haar onderrug en achterwerk, zoals een te groot berenpak op een mens zou doen.

De zoo moest al reageren op de commotie en daarbij leggen de verzorgers uit dat Angela deel uitmaakt van een bijzondere soort beren. “Wanneer je denkt aan een beer, dan denk je waarschijnlijk meteen aan een gigantisch figuur met enorm veel kracht. Maar niet alle beren zijn kolossen en de belichaming van gevaar. Honingberen zijn klein, de kleinste soort beer in de wereld.” Daarnaast benadrukt de zoo ook dat het meer dan 40 graden Celsius is op de beelden. “Een mens zou niet langer dan enkele minuten volhouden in een berenpak zonder flauw te vallen”, klinkt het.

Een kleine zoektocht op Google leert ons ook dat honingberen (in het Engels “sun bears“) inderdaad een nogal vreemd voorkomen hebben en allemaal lijken op mensen in berenpakken. De soort is afkomstig uit Zuidoost-Azië en wordt maximaal 1,5 meter groot.

Bekijk hier enkele beelden van Angela:

Meer
Lees meer...