Citytrip naar Milaan? Deze plaatsen moet je zeker bezoeken

Citytrip naar Milaan? Deze plaatsen moet je zeker bezoeken

Milaan is ongetwijfeld één van de mooiste steden van Italië. Het leuke aan de stad is dat bijna alles heel centraal gelegen is. Maar waar moet je dan beginnen? Wij begeleiden je even door de stad en tonen je enkele plaatsen die je zeker niet mag missen. 

1. De must see van Milaan: De gotische kathedraal van Milaan

Milaan staat vooral bekend om de gotische kathedraal waar alle toeristen heel graag een selfie nemen. Maar hey, we don’t judge, want de architectuur is gewoonweg prachtig.

De parelwitte façade heeft zo’n 135 spitsen en 3.400 standbeelden. Dit maakt het gebouw erg sprookjesachtig maar tegelijk ook extravagant. Niet alleen de façade, maar ook de ramen van het gebouw hebben er wat mee te maken. Door het donker glas, wordt een mooi contrast gecreëerd en dat geeft een indrukwekkend beeld. Ideaal voor een selfie, toch?

2. ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci vind je in een prachtige basiliek

Eén van de bekendste muurschilderingen ter wereld, vind je in Milaan in Basilica di Santa Maria delle Grazie. Een belangrijke gebeurtenis uit het Nieuw Testament wordt in beeld gebracht: de laatste maaltijd van Jezus voordat hij werd gekruisigd.

Niet alleen ‘Het Laatste Avondmaal’ is iets wat je moet gezien hebben, maar ook de basiliek is zeker de moeite waard. De bouw van de basiliek ging van start in 1463 en werd nadien meerdere keren vernieuwd met enkele toevoegingen.

Probeer goed op voorhand je bezoekje naar da Vinci’s meesterwerk te plannen, want soms kan je niet zomaar een kaartje kopen aan de ingang.

3. Wandel door één van de leukste buurten: Quadrilatero d’Oro

Alle fashionista’s gaan graag naar Milaan om één reden: mode! En terecht ook. Als je houdt van mode of gewoon graag een gezellige wandeling maakt in een mooie wijk, moet je zeker Quadrilatero d’Oro verkennen. Dat is één van de bekendste modebuurten ter wereld.

We moeten wel toegeven dat het daar zeker niet goedkoop is om te shoppen. Je vindt er vooral luxemerken en designerwinkels zoals Yves Saint Laurent en Louis Vuitton. Maar toch moet je daarheen want de buurt is zo mooi en vooral ook Instagramwaardig! De gevels van de winkels zijn zelfs gorgeous!

Loop hier maar even rond en ontdek het typische shoppingkarakter van de stad.

4. Ga naar Pinacoteca di Brera, waar vroeger heel wat meesters rondliepen

Pinacoteca di Brera is één van de mooiste gebouwen van Milaan, waar je ook nog heel wat kunst terugvindt. Niet alleen het gebouw is overweldigend met haar mooie bogen en pilaren, maar binnen vind je ook prachtige kunstwerken.

Deze galerij bevat de collectie van de oude meesters uit Milaan. Je vindt hier werken van Rubens, Goya en Van Dyck. Uiteraard staan er ook werken van Italiaanse kunstenaars zoals Titiaan, Tintoretto, Veronese en de gebroeders Bellini.

5. Een kasteel bezoeken kan ook. Ga maar naar Castello Sforzesco

Als je even lekker wil picknicken, moet je je gewoon even zetten in de tuin van het kasteel. Je zal een mooi uitzicht hebben op Castello Sforzesco, genieten van de rust en even de stadsdrukte ontwijken. En het leuke van al is: je moet er eens niet lang voor reizen, want het ligt vlakbij het centrum van Milaan. Een beetje chillen voor geen moeite, dat hebben we graag!

Heb je toch zin om het kasteel beter te bekijken? Dat kan en je moet er zelfs niet voor betalen, want de inkom tot het kasteel is volledig gratis. Enkel als je toegang wil tot het museum, moet je wel een centje betalen.

6. Nog steeds niet onder de indruk? Dan moet je Cimitero Monumentale di Milano eens bezoeken!

Eén van de meest unieke bezienswaardigheden van Milaan is zonder twijfel deze openbare begraafplaats. Het heeft heel wat standbeelden, kunst en een architectuur om U tegen te zeggen.

De Monumentale Begraafplaats is helemaal anders dan andere kerkhoven. Na de opening in 1866 werd het een opslagplaats voor beeldhouwwerken en tombes die eerder geschikt waren voor musea dan een begraafplaats. Maar we moeten toegeven, ’t ziet er geweldig uit!

De site is eigenlijk zeker niet klein te noemen en bestaat uit verschillende onderdelen. Op het kerkhof zijn ook heel wat bekenden begraven zoals de wereldberoemde dichter Alessandro Manzoni en componist Giuseppi Verdi. Indrukwekkend is het zeker!

Maar goed … ’t Is tijd om Milaan zelf te ontdekken!

Gesponsorde artikelen