Concerten geannuleerd? Deze sterren brengen de show gewoon naar je woonkamer via Instagram Live!

Wereldwijd moeten mensen binnen blijven door het coronavirus. Een moeilijke periode die soms heel wat eenzaamheid veroorzaakt. Ook artiesten moeten hun concerten afzeggen of tournees uitstellen. De wereld staat stil en er valt ook minder te beleven. Tot nu, want gelukkig zorgen enkele artiesten voor een lichtpuntje in deze afgezonderde tijden.

Op Instagram circuleren er verschillende muzikale acts rond. Grote artiesten zoals Chris Martin van Coldplay, John Legend, Keith Urban en P!NK geven het beste van zichzelf via Instagram Live. Daarop delen ze hun gratis thuisconcerten voor fans die thuis opgesloten zitten door Covid-19.

Coldplay – Chris Martin

https://www.instagram.com/p/B90Ft_knpuT/

Chris Martin was de eerste die de trend van thuisoptredens startte. Ook al is de zanger het gewoon om op te treden voor duizenden mensen, toch was hij voor zijn thuisconcert zenuwachtig. In de video legt Martin uit dat hij normaal bij zijn band zou zijn. “Maar we zitten vast in verschillende landen, dus we kunnen niet samen spelen. Dus ik dacht dat het leuk zou zijn om te kijken hoe het met jullie gaat, en waar jullie zijn, en wat ik voor jullie kan doen.”

De frontman noemde z’n mini-optreden #TogetherAtHome en moedigde andere artiesten aan om deze actie verder te zetten. Voor een halfuurtje zong Chris Martin enkele hits van Coldplay, maar nam hij ook zangverzoeken aan.

John Legend

https://www.instagram.com/p/B920EARl9XS/

Nadat Chris Martin zijn actie #TogetherAtHome op poten zette, volgde al snel John Legend. Diezelfde dag kondigde hij op Twitter aan: “Mijn vriend Chris Martin deed vandaag een mooi klein concertje van thuis uit. Ik doe er morgen één om 13.00 uur Pacificische tijd. Tot snel. We proberen hier samen door te komen! #TogetherAtHome”

En zo geschiedde. Voor bijna een uur trad de zanger thuis op, in het bijzijn van zijn vrouw Chrissy Teigen. Ook Legend accepteerde verzoeken van zijn fans. Op Twitter had hij eerder ook al gevraagd aan welke andere artiesten hij de fakkel moet doorgeven. Uiteindelijk koos hij voor Miguel en Charlie Puth.

U2 – Bono

https://www.instagram.com/tv/B92YsciHcUu/?utm_source=ig_web_copy_link

De Ierse zanger van U2, Bono, bracht speciaal voor St. Patrick’s Day een nieuw geschreven nummer. In de close-up video die Bono deelde, vertelt de frontman: “Een kleine postkaart van het bruisende Dublin op St. Patrick’s Day. Een klein deuntje, ongeveer een uurtje geleden verzonnen. Ik denk dat het Let Your Love Be Known heet. Laat me weten wat je ervan denkt.”

De Ierse muzikant schreef bij zijn nummer: “Voor de Italianen die me inspireerden … Voor de Ieren … Voor iedereen die tijdens deze St. Patrick’s Day binnen zit en nog steeds zingt. Voor de dokters, verplegers, verzorgers in de frontlinie, voor jullie zingen we.”

P!NK

https://www.instagram.com/p/B90HBXEJxP3/

P!NK bracht dan weer iets anders want zij deelde een gratis pianoles met haar fans. In plaats van enkele van haar eigen liedjes te zingen, zong de zangeres een ingetogen versie van de hit Make You Feel My Love. Hopelijk mogen we nog andere covers van haar verwachten!

Keith Urban

https://www.instagram.com/p/B90JN2kBdsE/

Keith Urban noemde zijn thuisoptreden #InstaBand. Tussen zijn liedjes door, legde hij uit waarom hij toch wilde optreden. “Ik zou vanavond met mijn hele band spelen en dat kan natuurlijk niet. En dat heeft me enorm teleurgesteld. Ik wilde echt kunnen spelen, dus we zijn hier in het magazijn. Dit is onze plaats waar we alles opslaan. Dus we dachten dat we de camera van de iPhone konden gebruiken om te live streamen. We willen Instagram ook bedanken omdat we onze InstaBand kunnen doen.”

Maar het opvallendste aan z’n optreden was zijn vrouw Nicole Kidman. Zij vergezelde hem als geïmproviseerde achtergrondzangeres en danseres. En natuurlijk was de actrice gedurende zijn hele optreden zijn grootste en enthousiastste fan.

Rob Thomas

https://www.instagram.com/tv/B90B3PZlm5X/?utm_source=ig_web_copy_link

Ook Rob Thomas, de zanger van Matchbox Twenty, deelde een korte jamsessie op zijn Instagram. Hij noemde zijn video ‘Social Distance Sessions’, dat verwijst naar de sociale afstand van anderhalve meter die iedereen moet volgen. En omdat we allemaal binnen moeten blijven, wil ook de zanger de mensen wat opbeuren.

Bij zijn video schreef de zanger: “In deze onzekere tijden sluit de hele wereld zich af. Een deel van dat betekent dat mensen niet naar buiten gaan en kunnen genieten van live muziek of ander amusement. Ik begin hiermee en ik nodig al mijn broers en zussen in de muziekwereld uit om op Instagram iets met anderen te delen om hen te helpen terwijl ze in hun huis rondhangen.”

Jimmy Fallon – The Tonight Show

Jimmy Fallon deed dan weer iets helemaal anders. Hij bracht The Tonight Show naar zijn huis. In de eerste van deze speciale edities van de show stelde hij zijn familie voor en las hij wat mopjes voor. Speciaal voor St. Patrick’s Day bracht Jimmy Fallon een quarantaineliedje en vierde hij de feestdag met Ierse delicatessen.

De presentator zal elke avond een ander goed doel in de schijnwerpers zetten waar iedereen aan kan doneren. In zijn eerste thuiseditie bracht hij de organisatie Feeding America onder de aandacht. Deze hulporganisatie bestaat uit een landelijk netwerk van voedselbanken die de hongerigen voeden.

Meer
Lees meer...