Conner Rousseau herkozen als voorzitter van Vooruit met 94 procent van de stemmen

Conner Rousseau is opnieuw gekozen als voorzitter van de politieke partij Vooruit. Met 94 procent van de stemmen bevestigde hij zijn sterke positie binnen de partij. Zijn herverkiezing kwam niet als een verrassing, aangezien hij de enige kandidaat was.

Conner Rousseau had al voor de officiële start van de verkiezingen aangekondigd dat hij zich opnieuw kandidaat zou stellen voor het voorzitterschap van Vooruit. Hij kreeg daarbij de steun van de aftredend voorzitter Melissa Depraetere. Depraetere sprak haar hoop uit dat Rousseau “de draad weer zou oppikken” nadat hij eerder was teruggetreden.

Controverse en comeback

Rousseau stapte tijdelijk op als voorzitter na racistische uitspraken over de Roma-gemeenschap. Tijdens deze periode gaf hij aan “aan zichzelf te werken”. Toch bleef hij prominent aanwezig in de kiescampagne. Zijn populariteit bleek duidelijk toen hij op 9 juni bijna 76.000 voorkeurstemmen kreeg, zelfs vanaf een lijstduwersplaats.

Binnen Vooruit was er geen tegenstand tegen de kandidatuur van Rousseau. Hij vormde een team met ondervoorzitter Funda Oru en bleef het enige kandidatenpaar. Zijn indrukwekkende herverkiezing met 94 procent van de stemmen toont de eensgezindheid binnen de partij.

Nieuwe start als voorzitter

Vanaf vandaag neemt Rousseau officieel de leiding over van Depraetere. Zijn nieuwe mandaat als voorzitter zal nogmaals worden bevestigd op het partijcongres van 31 augustus.

Meer
Lees meer...