Left Right
scrollTop top

Conor McGregor legt gigantische eisen op tafel voor terugkeer in april en bekvecht met Holloway


Conor McGregor legt gigantische eisen op tafel voor terugkeer in april en bekvecht met Holloway

Conor McGregor staat dicht bij een terugkeer naar de octagon. “We zijn aan het praten”, stelde McGregor in een interview met ABC7 Chicago. “We mikken op juli. We zien wel wat er gebeurt.” Een kamp met Donald Cerrone zo vroeg als april leek in de maak, maar dat lijkt nu dus van de baan. McGregor was niet tevreden met de status van co-main event die hij dan zou krijgen. Al zegt hij nu wel dat hij klaar is om te vechten, maar daar heeft hij wel enorme eisen voor.

Conor McGregor zit voorlopig nog z’n schorsing uit voor de hel die uitbrak na UFC 229, waar de Ier de strijd om de lightweight-titel verloor van Khabib Nurmagomedov. McGregor kreeg, naast een boete van 50.000 dollar (44.000 euro), een schorsing van zes maanden. Dat betekent dat de voormalige double champ al zeker tot april niet in de octagon te zien zal zijn. Lange tijd circuleerden er geruchten dat de Ier niet lang zou wachten op die terugkeer, maar zijn ego gooide voor de UFC roet in het eten.

UFC 236

Na zijn overwinning in Brooklyn daagde Donald ‘Cowboy’ Cerrone McGregor uit. “Ik wil die top vijf, ik wil zelfs Conor (McGregor, red.) als hij ermee akkoord gaat.” En dat zag McGregor wel zitten: “Voor zo’n gevecht, Donald, wil ik wel tegen je vechten. Proficiat.” Toen ook UFC-baas Dana White zijn interesse in een kamp tussen de twee publiekslievelingen uitte, leek niets hen in de weg te staan. Een snelle terugkeer van ‘Mystic Mac’ stond in de sterren geschreven, want met UFC 236, op 13 april, stond er een groot pay-per-view klaar voor de Ier. Het enige probleem? Er was al een main event.

Dé grote kraker voor UFC 236 was al een tijdje aangekondigd. In afwachting van het aflopen van de schorsing van de eigenlijke kampioen bij de lichtgewichten, Khabib Nurmagomedov (die negen maanden schorsing kreeg en ook maar liefst een half miljoen dollar boete), kondigde de UFC een interim-titelgevecht aan. Max Holloway en Dustin Poirier zullen het in april tegen elkaar opnemen voor de interim-lightweight-titel.

“Ik wil waar ik recht op heb”

Het is logisch dat zo’n (interim-)titelgevecht de avond zou afsluiten, maar daar kon Conor McGregor niet mee leven. De Ier neemt met niets minder genoegen dan de main event. “Conor wil niet vechten tenzij het de main event is”, zei z’n mogelijke opponent Cerrone ook aan ESPN. “Ik weet niet of het iets met z’n ego te maken heeft of het over zijn status gaat. I don’t give a shit. Ik vecht tegen iedereen, overal en dat blijf ik ook doen. Hij is een prima donna die alleen de main event wil.”

Al die uitdagingen ten spijt, hield McGregor z’n been stijf en dus leek een terugkeer in april van de kaart. Al kwam de Ier, die onlangs nog werd opgepakt, tijdens een promotionele tour in de VS wel terug op de mogelijke kamp. “Ik ben klaar om te vechten. Dat heb ik al gezegd. Geen probleem!”, gaat hij van leer.

Hij ziet duidelijk de fout bij UFC, dat door McGregor de main event niet te gunnen, wil duidelijk maken dat geen enkele vechter groter is dan de UFC zelf. “Als ze mij willen laten vechten in de co-main event, om zo duidelijk te maken dat vechters niet groter zijn dan het merk, … Ik heb er geen probleem mee om zo gebruikt te worden, maar geef mij dan aandelen in UFC, daar heb ik recht op”, is hij duidelijk.

Een grote eis, maar geen eis die zomaar uit de lucht komt vallen. McGregor heeft al verschillende keren duidelijk gemaakt dat hij graag een aandeel wil in de UFC. Als zakenman lijkt het hem veel winstgevender om een deel van de promotie te hebben dan een grote som geld te vragen. Maar UFC-baas Dana White ziet dat niet meteen zitten. McGregor mag dan wel veel binnen de UFC, aandelen in het bedrijf krijgen lijkt toch een stap te ver.

Wie trouwens vindt dat McGregor z’n ego te groot is, kijkt best eens naar de lijst van vijf best verkochte pay-per-views in UFC ooit. Bij vier van de vijf is er één constante:

Titelgevecht?

En dus is McGregor, en de UFC, terug bij af. Al zijn de twee partijen wel in overleg. “We zijn aan het praten”, bekende McGregor in een interview op ABC7 Chicago. “We mikken op juli. We zullen zien wat er gebeurt, maar ik ben klaar!”

Een kamp in juli zou de UFC, en McGregor, de tijd geven om af te wachten wat er in het interim-titelgevecht tijdens UFC 236 gebeurt. Het is dan wel al meer dan twee jaar geleden dat McGregor nog eens mocht juichen in de octagon, de Ier staat nog steeds hoog aangeschreven binnen de UFC. Een mogelijke kamp tegen de interim-lightweight-kampioen is dus zeker ook een mogelijkheid en uiteraard ook een kamp dat McGregor liever zou aannemen dan eentje tegen Donald Cerrone, die een pak lager op de ladder staat.

Max Holloway

Mocht Max Holloway als winnaar uit UFC 236 stappen, lijkt een rematch met McGregor zelfs in de sterren geschreven. Holloway is de regerende kampioen bij de vedergewichten, een titel die ook McGregor nog om z’n middel heeft mogen hangen, en zou na z’n overwinning dus titelhouder zijn in twee gewichtsklassen tegelijkertijd (al zou er eentje dus wel een interim-titel zijn). Daarin slaagden tot nu toch slechts twee vechters: Daniel Cormier en … Conor McGregor. Maar dat is niet het enige dat de twee een logische match maakt.

In 2013 stonden ze al eens tegenover elkaar in de octagon. Toen was McGregor duidelijk de betere van de drieënhalf jaar jongere Holloway. Het was voor Holloway de derde verloren kamp in z’n carrière en de tweede in UFC. Maar sindsdien is Holloway niet meer te stoppen. Dertien kampen op rij is de Hawaiiaan al ongeslagen, na de vijftien gewonnen gevechten van Jon Jones de langste actieve winning streak in UFC en de derde langste ooit. Om maar te zeggen: Holloway is een van de grootste en beste vechters in de UFC.

Boston

Maar dat weerhoudt Conor McGregor er natuurlijk niet van om uit te halen naar de featherweight-kampioen. De Ier was in Boston om Saint Patrick’s Day te vieren en deed dat in de TD Garden door een ijshockeywedstrijdje van de Boston Bruins te bezichtigen. Die TD Garden was toevallig ook de arena waar McGregor het opnam tegen Holloway. En McGregor zou natuurlijk McGregor niet zijn als hij daar geen gebruik van maakte om even terug in de tijd te gaan en wat tikken uit te delen. “McGregor’s Garden!”, schrijft hij op Twitter boven twee foto’s van een bont en blauwe geslagen Holloway.

Het duurde natuurlijk niet lang voor Holloway de Ier van een comeback voorzag. “Lol, daar ben je. Leuk om te zien dat je je beste jaren opnieuw beleeft daar in Boston. Maar als we het dan toch over het verleden hebben, herinner je dan dit: ik was 21, jij 25. Dit ben ik op 25”, schreef de Hawaiiaan boven een foto van hem als kampioen. “Dit ben jij op je 21.” Holloway voegde er een link aan toe die je automatisch doet zoeken naar ‘Joseph Duffy 38 seconds, verwijzend naar een gevecht waar McGregor na amper 38 seconden al moest opgeven.

“Vegas in juli!”

“Trouwens, Dennis (Bermudez, red.) heeft me die zomer ook verslagen. Dus als een 21-jarige Max verslaan een trofee is voor jou, dan deel je die met Dennis. Weet je met wie ik trofeeën deel? Niemand!”, was de featherweight-kampioen heel duidelijk, met een retweet van een oplijsting met alle records van de Hawaiiaan erbij. “En steek dit maar in je hoofd: ik zou de 21-jarige Max ook verslaan, maar ik zou hem afmaken in twee rondes en hem niet mijn voorste kruisbanden laten vermorzelen (McGregor scheurde z’n voorste kruisbanden in de kamp met Holloway, red.).”

Maar uiteraard had McGregor een antwoord klaar. “Ik heb die avond m’n voorste kruisband genomen en ‘m in je reet gestopt. Heb je ‘m nog per toeval? Ik zoek er al jaren naar!” Holloway kreeg echter het laatste woord. “Daar heb je het, dat is de echte champ champ die de wereld wil zien. De 21-jarige Max met witte gordel heeft ‘m gegeven om hem aan jou te bezorgen in Dublin. Goed dat je je zelfvertrouwen hebt teruggevonden in Boston. Je kan je voorste kruisband terugvinden in Vegas in juli!”

Bekijk hieronder de verhitte woordenwisseling van de twee op Twitter:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…