Coronacijfers: Gemiddeld aantal besmettingen nu hoger dan 13.000 en meer dan 500 ziekenhuisopnames

De coronacijfers in ons land blijven verder stijgen. Op dit moment gaat het al om gemiddeld meer dan 13.000 nieuwe besmettingen per dag. Ook het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens blijft toenemen.

Uit de nieuwe cijfers op het dashboard van Sciensano blijkt dat de cijfers in ons land nog steeds toenemen. Het aantal besmettingen ligt nu boven de 13.000, maar ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames en overlijdens blijft sterk toenemen.

Meer dan 13.000 nieuwe besmettingen per dag

In de periode van 17 tot 23 oktober werden er in ons land dagelijks gemiddeld 13.052 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een stijging met 38 procent vergeleken bij de vorige periode van 7 dagen.

Op dit moment worden er in ons land elke dag gemiddeld 66.909,3 coronatesten afgenomen, daarvan keert nu 21,10 procent positief terug. In totaal liepen al 333.718 Belgen een besmetting met het coronavirus op.

Ziekenhuisopnames en overlijdens stijgen mee

Dagelijks worden er nu ook gemiddeld 502 mensen opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting, goed voor een stijging met 85 procent. Op dit moment liggen er 5.260 mensen in het ziekenhuis met corona, wat bijna evenveel is als op de eerste piek in april. Er liggen ook 809 mensen op de afdeling intensieve zorg, waarvan 444 mensen aan een beademingstoestel liggen.

Het aantal overlijdens stijgt naar gemiddeld 48,3 per dag. Op 23 oktober, de laatste dag waarvan een cijfer bekend is, ging het om 80 overlijdens. In totaal zijn er in ons land nu 10.810 mensen overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus.

Extra maatregelen voor Vlaanderen

Vanavond om 18 uur komt de Vlaamse regering samen om nieuwe maatregelen te bespreken om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eerder werden er in Brussel en Wallonië al strengere maatregelen genomen, nu zal waarschijnlijk ook Vlaanderen volgen.

In Brussel en Wallonië gaat het zo onder andere om een avondklok die ingaat om 22 uur in plaats van middernacht en een verbod op alle amateursporten voor personen ouder dan 12. 

Meer
Lees meer...