Daag spelenderwijs je brein uit!

Geschreven met branded content van Smart Toys and Games

Speelgoed dat het brein van je kind uitdaagt? Het kan met educatief speelgoed dat bijdraagt tot de ontwikkeling van je kind.

Van jongs af aan

Ben je een kersverse meter of peter van een kleine spruit, overweeg dan zeker om eens verder te kijken dan de klassieke bouwblokken of bekende poppen. Kies voor speelgoed tot 1 jaar dat ongemerkt het brein van je mete- of petekind activeert. Zo draag je mee bij tot de verdere ontwikkeling van je oogappel.

Denk maar aan een autootje dat een peuter aan de hand van magneten kan samenstellen. Dankzij de eigen creativiteit maakt je peuter een wiebelend rijtuigje dat zeer leuk is om mee te spelen. Door verschillende nieuwe combinaties te maken, blijft het speelgoed ook uitdagend genoeg om niet meteen onderaan in de speelgoedkoffer te belanden.

Beperk je niet alleen tot kinderen als het over educatief speelgoed gaat. Je zou versteld staan wat er allemaal op de markt is, ook voor de grotere kinderen onder ons. In je zoektocht zal je niet alleen spelletjes vinden die je kind en tiener op vele domeinen van het brein stimuleren. Wie weet vind je zelf een educatief spel dat binnenkort jouw favoriet wordt voor een wekelijks spelmoment.

Cognitieve vaardigheid

Ook als je kind een kleuter of al wat ouder is, spelen de klassieke merken niet altijd in op cognitieve stimulansen. Kies dus zeker voor alternatief kinderspeelgoed dat het denk- en probleemoplossend vermogen stimuleert. Educatieve spelletjes wakkeren de concentratie aan en dat laatste is zeker geen overbodige luxe in een wereld vol prikkels.

Denk niet dat educatieve spelletjes saai zijn. Zo kun je bijvoorbeeld je kind uitdagen om een hindernissenparcours te maken voor een hondje. Het draagt bij tot het ruimtelijk inzicht, het probleemoplossend denken en de concentratie van je kind.

Betere motoriek

De ene puzzel is de andere niet. Uiteraard is er niets tegen een klassieke puzzel maar met een uitgekiend exemplaar kun je het brein extra uitdagen. De motorische vaardigheden van jong en oud worden uitgedaagd met puzzels. Ze verbeteren de oog-handcoördinatie en zorgen ervoor dat je  kleine onderdelen samenbrengt in een groter geheel. Niet alleen nuttig voor de kleinsten onder ons. Werken aan ruimtelijk inzicht en een oplossingsgericht resultaat is ook nuttig voor volwassenen in de dagelijkse werkcontext.

Op reis

Een lange autorit kan een hele uitdaging zijn voor een kind. Kies eens voor een educatief reisspel in plaats van een tablet of dvd waarmee je jouw kind niet echt uitdaagt om actief aan de slag te gaan. Een magnetisch bord met verschillende opdrachten stimuleert volop de logica bij je kind. Een win-win dus voor op reis!

Meer
Lees meer...