‘Woman of the Hour’ vertelt het duistere waargebeurde verhaal van de Dating Game Killer


In het kort

  • Cheryl Bradshaw annuleerde haar date met Rodney Alcala en redde daarmee mogelijk haar leven.
  • Onderzoekers vonden bewijs van Alcala’s duistere geschiedenis via foto’s en gestolen juwelen.
  • Alcala’s zaak dient als een herinnering dat schijnbaar normale mensen verborgen duisternis kunnen herbergen.

Een schijnbaar onschuldige aflevering van The Dating Game in 1978 bracht Cheryl Bradshaw, een aspirant-actrice, en Rodney Alcala, een langharige fotograaf met een sinister geheim, bij elkaar. Terwijl Bradshaw zich tijdens de show aangetrokken voelde tot Alcala’s charme, ontwikkelde ze later een verontrustend gevoel over hem. Haar intuïtie leidt er uiteindelijk toe dat ze hun geplande date afzegt, waardoor ze mogelijk haar leven redt.

Het verhaal van Bradshaw’s ontmoeting met Alcala wordt verteld in Woman of the Hour, een film die de ijzingwekkende zaak onderzoekt van een man die zijn charisma gebruikte om nietsvermoedende vrouwen te lokken. Alcala, bekend als de ‘Dating Game Killer’, pleegde wrede moorden door heel de Verenigde Staten. Zijn misdaden werden gekenmerkt door sadistische martelingen en seksueel geweld.

Het onderzoek

Onderzoekers ontdekten Alcala’s duistere geschiedenis door middel van foto’s en ander bewijsmateriaal. Een opbergkast gevuld met foto’s van voornamelijk vrouwen en meisjes, samen met gestolen sieraden, wezen op een patroon van geweld tegen onschuldige slachtoffers. Ondanks pogingen om zichzelf af te schilderen als een intellectueel, onthulde Alcala’s gedrag in de rechtszaal zijn ware aard – een koude en berekenende moordenaar die plezier haalde uit het toebrengen van pijn.

Alcala werd uiteindelijk ter dood veroordeeld voor vijf moorden in Californië, maar de autoriteiten geloven dat het werkelijke aantal slachtoffers van de Dating Game Killer veel hoger kan liggen. Zijn zaak kan ons eraan herinneren dat zelfs schijnbaar normale mensen duistere motieven kunnen hebben.

De donkere kant van Alcala’s persoonlijkheid

De film Woman of the Hour duikt in Alcala’s achtergrond en onderzoekt het gebrek aan duidelijke jeugdtrauma’s die zijn gewelddadige neigingen zouden kunnen verklaren.

Alcala’s intelligentie en charme zorgden ervoor dat hij ongevaarlijk leek, maar maskeerden het brute monster in hem. Hij manipuleerde vrouwen met gemak en gebruikte zijn persoonlijkheid om hun vertrouwen te winnen voordat hij ze uiteindelijk van het leven beroofde. De zaak benadrukt de gevaren van het aannemen van iemands ware aard op basis van oppervlakkige verschijningen.

Woman of the Hour, met Anna Kendrick en Daniel Zovatto in de hoofdrollen, is nu te zien op Netflix.

Meer
Lees meer...