De 7 coolste uitvindingen van de toonaangevende CES-beurs in Las Vegas die wij in huis willen!

De 7 coolste uitvindingen van de toonaangevende CES-beurs in Las Vegas die wij in huis willen!

De befaamde Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas is pas achter de rug. Net als bij de vorige edities kregen bezoekers weer een lawine van nieuwe producten, technologienieuws en aankondigingen over zich heen. Dit zijn de leukste!

1. MyLiFi: een wifi-lamp

mylifi

Naast een uiterst moderne bureaulamp is MyLiFi ook een manier om je laptop, tablet of smartphone draadloos met internet te verbinden. Deze slimme lamp is één van de eerste commerciële toepassingen van Li-Fi, een alternatief voor wifi die geen radiogolven gebruikt maar infrarood licht. Ook is het voor snoodaards veel moeilijker om op jouw verbinding te freeriden doordat het licht niet door muren heen geraakt.

Let op: de lamp moet rechtstreeks op je toestel schijnen én moet verbonden zijn met het internet via een ethernetkabel. Wellicht wordt deze technologie in de toekomst nog verbeterd.

2. Een antisnurkmasker

snore circle

Een snurkend lief naast je is storend, maar je kan er helaas weinig tot niets aan doen. De oorzaak ligt vaak bij een teveel aan vet of een slechte slaaphouding. De start-up achter de Snore Circle Eye Mask wil dit probleem uit de wereld helpen. ’s Nachts zet je dit oogmasker op en vanaf het moment dat je begint te snurken, worden er trillingen geproduceerd waardoor je vanzelf van slaappositie verandert. Hoe langer je wacht met draaien, hoe intenser de trillingen worden.

3. Zetel die je smartphone oplaadt

iStock

Niets heerlijker dan in je zetel neerploffen en lekker lummelen op je smartphone, toch? Miliboo, een Franse interieurzaak, heeft de moderne technologie in haar meubels verwerkt, waardoor je je smartphone kan opladen met een draadloze Qi-oplader. Tegelijkertijd kan je een dutje doen zonder geklungel met opladers en kabels. Alsof dat nog niet genoeg is, houdt een log bij hoelang je al in de zetel verpoost.

4. Slim remlicht voor fietsers

Iedereen weet het: het is superbelangrijk om als fietser voldoende zichtbaar te zijn in het verkeer. Maar da’s lang geen fluitje van een cent, zeker niet als je een manoeuvre uitvoert. De Franse start-up Cosmo Connected ontwikkelde daarom een slim licht, de Cosmo Bike, die je aan de achterkant van je helm vastpint. Als je een bocht neemt of remt, geven de LED-lichtjes aan waar je mee bezig bent. Alsof dat nog niet genoeg is, beschikt de Cosmo Bike over een valsensor die je vrienden en familie verwittigt als er iets fout gaat.

5. Nooit meer je kleding opvouwen met Foldimate

Niemand houdt zich graag met huishoudelijke activiteiten bezig, maar kledij opvouwen is er écht te veel aan. De oplossing: de klerenopvouwrobot Foldimate. Het ziet er een beetje uit als een computer, maar het is een robot die automatisch je kleren opvouwt. De Foldimate kan onder andere shirts, overhemden, broeken, handdoeken en kussenslopen opvouwen. Je ondergoed en sokken zal je wél nog zelf moeten doen.

6. Handsfree naar het toilet gaan

Heel wat nieuwe technologieën op CES kunnen ons ‘gemak’ vergroten, maar in dit geval mag je dat letterlijk nemen. De Amerikaanse fabrikant Kohler gaat de slimme wc op de markt brengen. Deze toiletpot kan je helemaal handsfree bedienen door middel van spraakcommando’s: bril omhoog, doortrekken, schoonmaken of zelfs een muziekje afspelen.

Daarnaast heeft Kohler onder meer plannen voor een badkuip die je met een app kan laten vollopen en een douche waarvan je de temperatuur regelt met je stem.

7. Emoji-koptelefoon die je gemoedstoestand weergeeft

Ben je het beu om altijd maar vriendelijk te zijn of aan mensen toe te vertrouwen hoe het met je gaat? Dan kan je dat vervelend klusje voortaan overlaten aan de Emoji Me. Deze koptelefoon geeft je gemoedstoestand weer aan de hand van emoji’s. In zijn behuizing steekt een soort hersengolfscanner. Revolutionair!

Gesponsorde artikelen