De babygorilla uit de ZOO van Antwerpen heet ‘Thandie’ en dat heeft een mooie betekenis

De babygorilla uit de ZOO van Antwerpen heet ‘Thandie’ en dat heeft een mooie betekenis

Goed nieuws mag een mooie naam hebben: in de ZOO van Antwerpen waren ze dan ook op zoek naar een goede naam voor de baby van mama Mayani. Nadat het publiek suggesties mocht geven, kozen de verzorgers een naam voor de baby. Die zal door het leven gaan als ‘Thandie’. 

Jelle Cleymans mocht de naam van de babygorilla die in november 2018 in de zoo van Antwerpen geboren werd, bekendmaken. Het publiek had enkele weken de tijd om suggesties te doen en daar kwamen een tiental goede namen uit die ook aan de internationale standaarden voldoen.

Buenos Aires laat dieren uit zijn zoo vrij

Thandie betekent ‘geliefd’

Uit die namen koos de zoo voor ‘Thandie’. Dat betekent ‘geliefd’ in het Afrikaans. Volgens Cleymans is dat sowieso al van toepassing op Thandie, want de Antwerpenaren hebben het aapje nu al in hun hart gesloten.

De geboorte van Thandie gebeurde een beetje onverwacht. De verzorgers hadden, op basis van de laatste paring met zilverrugmannetje Matadi, verwacht dat Mayani in december zou bevallen. In november spotte een verzorgster echter een heel klein handje bij het bundeltje dat Matadi leek vast te hebben. Thandie was geboren. “We weten niet altijd wat er achter elke hoek gebeurd”, klonk het toen schaapachtig bij de zoo.

Letter u

Thandie is een Afrikaanse naam die, net zoals alle namen van dieren die geboren werden in 2018, begint met een t. Dit jaar schakelen de Belgische zoos alvast over naar de letter u. Dat wil zeggen dat andere namen die het publiek suggereerde, zoals Tukutu (ondeugend), Temba, Tabitha en Tumbili (aap), de komende tijd niet meer gebruikt kunnen worden.

Kijk hier naar de aankondigingsvideo

ZOO Antwerpen

Gesponsorde artikelen