De beste grappen van stand-upcomedian Barack Obama

De Amerikaanse president Barack Obama heeft weer het beste van zichzelf gegeven tijdens zijn speech op het jaarlijkse diner voor correspondenten van het Witte Huis. Obama maakte grappen over zichzelf, zijn tegenstanders, de media en natuurlijk mocht ook Vladimir Putin dit jaar niet ontbreken op het evenement voor het goede doel.

1. “Vorig jaar zei Pat Buchanan dat Putin op weg is naar de Nobelprijs voor de Vrede. Eerlijk gezegd delen ze die tegenwoordig aan zowat iedereen uit. Dus het kan gebeuren.”

Obama won de Nobelprijs zelf in 2009, toen hij nog maar net verkozen was.

Getty Images

2. “Mike Huckabee (Republikein) en Sean Hannity (conservatief commentator) blijven over zijn blote borst praten, wat toch vreemd is.”

Putin is al vaker in zijn blote bovenlijf op de foto verschenen.

3. “De afstanden die we tegenwoordig moeten afleggen om op CNN te komen.”

De nieuwszender CNN werd de voorbije weken bespot omdat ze enkel nog over de vermiste Boeing van Malaysia Airlines berichten. Obama is pas teruggekeerd van een bezoek aan Maleisië.

Getty Images

4. “MSNBC is hier vanavond. Ze zijn een beetje onder de indruk, want ze hebben nog nooit zo’n groot publiek gezien.”

De kijkcijfers van de zender zijn de laatste maanden gezakt.

5. “In 2008 was mijn slogan ‘Yes, we can’. In 2013 was dat ‘control-alt-delete’.”

Zijn gezondheidsplan kreeg te maken met ernstige IT-problemen.

Getty Images

6. “Voor het eerst in 30 jaar heeft een Amerikaan de marathon van Boston gewonnen. Dat was inspirerend en eerlijk nadat een Keniaan de voorbije zes jaar president is geweest.”

De oppositie blijft de geboorteplaats van Obama, die Keniaanse roots heeft, in twijfel trekken, terwijl het vaak Kenianen zijn die met de zege gaan lopen in marathons.

7. “Dit jaar beloofde ik meer dingen te realiseren zonder het Congres. Ze noemen dat “imperial presidency”. In werkelijkheid ga ik gewoon iedere dag naar mijn bureau om mijn werk te doen.”

8. Obama zei ook dat het voor de Republikeinen heel moeilijk zal worden om te bewijzen dat Hillary Clinton in Kenia geboren is.

EPA
Meer
Lees meer...